Fulgte opp med ny seier – Tertnes

Fulgte opp med ny seier

For første gang siden hjemmekampene mot Larvik og Flint i september-oktober, klarte Tertnesjentene å følge opp seieren mot Byåsen i REMA 1000-ligaen med ny seier.

Starten av kampen var jevn, og lagene fulgte hverandre tett, først til 6-6, og så 11-11. Men endelig kom Tertnes de nødvendige målene foran som Follo aldri klarte å ta igjen, og ved pause sto det 18-15 til hjemmelaget. Det var tildels mye bra angrepsspill av Tertnes, men sammenlignet med forsvarsspillet som ble vist mot Byåsen sist søndag, slapp Tertnesjentene Follo for lett til.

Selv om en satt med følelsen av at Tertnes hadde mer å gå på, klarte en å øke ledelsen etter pause, og det endte til slutt med hjemmeseier 34-27. Henrikke Kjølholdt ble kåret til banens beste, og sammen med Martine Knutsen ble hun toppscorer (7 mål hver).

Tertnes har fortsatt en mulighet for å nå sluttspillet, men da skal mye klaffe. Av de 5 siste kampene har vi Sola og Molde borte, samt Vipers og Storhamar hjemme, før vi avslutter med bortekamp mot Oppsal 10. april. Dermed kan det bli vanskelig å plukke tilstrekkelig med poeng for å bli blant de 8 beste. Så mest realistisk er en plass blant 9.-11., men uansett satser vi på en best mulig sluttspurt, så får vi se hvor langt det tar oss.

Forøvrig er det allerede klart at følgende tre lag rykker direkte ned: Flint Tønsberg, Oppsal og Follo.

Tertnes – Follo 34-27 (18-15)

Åsane Arena. Dommere: Fredrik Andresen og Jørgen-André Wold.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien – Henrikke Hauge Kjølholdt 7 mål, Martine Hellesø Knutsen 7, Avril Mikkelsen Frei 1, Madeleine Hilby 4, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Henriette Espetvedt Eggen 4, Karoline Fantoft 3, Emma Holtet 2, Eva Erdal Moen 1, Maria Bergslien Gald 1, Marie Blænes Liljegren, Marthe Hatløy Walde, Thea Adelheid Skarstein-Storeng

Toppscorer Follo: Martine Kårigstad Andersen, 7 mål

Utvisninger: Tertnes 1×2 minutter, Follo 3×2 minutter