Bortekamp mot Sola søndag – Tertnes

Bortekamp mot Sola søndag

Etter to av to mulige seire mot lag på nedre halvdel av tabellen, venter nå kamper mot lagene på de fire øverste plassene på tabellen.

Den første av de fire kampene spilles mot Sola søndag kl. 18:00 i Åsenhallen. Sola har hatt en sterk sesong, med gode resultater i både hjemlig serie og i europacup. Spesielt har Sola i sin aller første sesong med europacupspill imponert ved å gå ubeseiret gjennom gruppespillet i European League, og de er nå klare for kvartfinale mot det rumenske topplaget Baia Mare.

Den siste måneden har Sola tapt mot formlaget Romerike Ravens, samt spilt uavgjort i medaljekampen mot tabellnabo Molde, likevel må hjemmelaget tåle favorittstemplet mot Tertnes. Men Tertnesjentene kan komme til kampen med lave skuldre uten for mye forventningspress, og vi har tro på at jentene kan kjempe jevnt mot rogalendingene om de klarer å tette forsvaret og spille disiplinert i angrep. Det vil også bli viktig å unngå for mye personlige feil, som f. eks. å miste ballkontroll i situasjoner som fotrappe Sola-kanter fort vil utnytte til kontringsmuligheter.

Minner forøvrig om at det var Tertnes som hadde overtaket og styrte kampen fra start da lagene møttes i Åsane Arena tidlig i sesongen. Imidlertid ga vi fra oss en tilsynelatende klar 5-målsledelse, og det endte med seier 25-26 til bortelaget Sola.

Men søndag har vi en ny mulighet, og kampen kan ses på BA/Direktesport (sendestart kl. 17:50).