Startet sluttspurten for sent – Tertnes

Startet sluttspurten for sent

Onsdag ettermiddag møttes Tertnes og Storhamar i siste ordinære hjemmekamp for Tertnes. Selv om utgangspunktet var ulikt for lagene, var seier like viktig for begge. For mens 2 poeng ville gi Tertnes et håp om å ikke bli sist i playoff-gruppen, ønsket Storhamar å sikre sølvmedaljene med seier over Tertnes.

Det ble en jevn start på kampen, selv om bortelaget raskt sikret seg et lite forsprang. Men Tertnesjentene svarte, blant annet med bra forsvarsspill og en god Josefine Lien bakerst. Imidlertid fulgte en avgjørende periode av kampen, der feil i angrep ga kontringssterke Storhamar muligheten til å løpe inn flere enkle mål. 7-9 ble til 7-13, 9-16 og så 10-17 til pause.

I 2. omgang holdt Storhamar Tertnesjentene fortsatt på god avstand, og var oppe i 9-målsledelse (14-23) etter 9 minutter. Men kampen jevnet seg igjen ut, og halvveis i omgangen hadde lagene scoret like mange mål etter pause. Tertnes fortsatte å sette baller i Storhamar-målet, men sluttspurten kom dessverre for sent. Selv om Tertnes får 5 mål i løpet av kampens siste 8 minutter, uten at Storhamar klarer å score, ender det til slutt med 26-29 til Storhamar. Hamar-laget fikk overrakt sølvmedaljene etter kampslutt, og vi gratulerer Storhamar med 2. plass i REMA 1000-ligaen 2021/22.

I denne kampen opplever vi nok en gang det vi har sett før denne sesongen, nemlig at Tertnesjentene har dårlige perioder der en på kort tid havner for langt bak til å hente inn forspranget. Dermed er det allerede klart at vi havner på 11. plass, og går inn i playoff med 0 poeng. Hvilke to lag vi møter i playoff, er ennå ikke avklart, men det står mellom Larvik, Aker, Byåsen og Fredrikstad. Playoff spilles de to første ukene i mai, med to kamper (hjemme/borte) mot hvert lag, noe som betyr at det gjenstår minimum 2 hjemmekamper i Åsane Arena denne sesongen. Kampoppsett for playoff blir klart mandag 11. april.

Men innen vi starter på playoff, ønsker vi å takke publikummet vårt for sesongen så langt! Det har vært to tunge år, med tildels tomme tribuner, men etter jul har det sakte, men sikkert blitt mer tilskuere på kamp, med Fana- og Vipers-kampene som høydepunkter. Lagsbillettene har vært en suksess, og har i likhet med dancecam og fanzone kommet for å bli. Vi håper dere kommer tilbake og støtter oss i de viktige playoff-kampene – vi trenger dere!💙

Vi vil også å informere om at vi på onsdag hadde en gruppe med 30 elever fra Tertnes videregående skole (TEV) som våre gjester. Gruppen besto av ukrainske elever sammen med norske fadderelever, og før kamp fikk de pizza spandert av Pizzabakeren og deretter omvisning i arenaen ved Roald Bruun-Hanssen. Bare noen få av elevene kjente håndball fra tidligere, så for de aller fleste var dette et nytt bekjentskap. Vi håper å kunne fortsette samarbeidet med skolen, og se på mulige prosjekter som vi kan inkludere elevene i, med mål om å bidra til meningsfulle dager i en vanskelig situasjon.

Se forøvrig artikkel fra BA om elevenes nye skolehverdag på TEV (flere av de kledelig antrukket i Tertnes-drakter i gymtimen).💙