Tok første stikk – Tertnes

Tok første stikk

Etter at Tertnes kom dårligst ut av playoff i REMA 1000-ligaen, og Gjerpen ble best i playoff i 1. divisjon, ble det disse to lagene som skulle møtes i kvalifiseringskamper om hvem som skal sikre seg den siste plassen i REMA 1000-ligaen. Kampene spilles som «best-av-tre».

Første kamp ble spilt i Åsane Arena torsdag kveld, og for Tertnes var det viktig å få en god start. Hjemmelaget tok da også tidlig føringen, likevel holdt 1. divisjonslaget Gjerpen følge de første minuttene. Men på stillingen 4-4 sa Tertnes takk for følget og dro i fra, og stillingen var 14-9 til pause.

Når så lagene kom på banen igjen, var det nok flere som forventet at Tertnesjentene skulle parkere Gjerpen og avgjøre kampen tidlig i omgangen. Men Gjerpen ga seg ikke, for selv om hjemmelaget selv fortsatte å score, grep også Gjerpen mulighetene de fikk i den andre enden av banen. På stillingen 21-17 til Tertnes, ble kampen stående å vippe, og det gikk nesten 8 minutter uten scoring til noen av lagene. Men etter to raske redninger av Josefine i mål, scoret Tertnes endelig igjen ved Henriette, og derifra og ut hadde Tertnes full kontroll på kampen.

Vi vinner til slutt 25-19, og tar dermed første stikk i kampen om å beholde plassen i REMA 1000-ligaen. Josefine spiller en veldig god kamp i mål, og blir kåret til banens beste. I tillegg imponerer Emma med god uttelling og syv flotte scoringer fra linjen. Gledelig er det også å se Fanny tilbake etter å ha vært ute med skade siden november. Hun fikk prøve seg noen minutter i NM-finalen sist helg, og mot Gjerpen kunne vi se at hun er på vei tilbake for fullt.

Takk til OBOS som bidro til alle gratisbillettene til kampen, til slagerne fra Laksevåg Bueskyttere som skapte en flott atmosfære for publikum ved ankomst til hallen, og ikke minst til trommegjengen vår som denne gang var forsterket med Fyllingen Håndballs trommere.

Nå venter kamp to i Skien på søndag, og det er ingen tvil om at Gjerpen kan bli tøff å slå i Skienshallen. Imidlertid har vi tro på at vi skal vinne også på søndag, slik at vi avgjør kvalifiseringen allerede etter to kamper. Dog er det viktig å nullstille seg foran søndagens kamp, og skulle Gjerpen trekke det lengste strået på hjemmebane i Skienshallen, vil det bli en ny kamp i Åsane Arena onsdag 25. mai.

Men selv om vi synes det er kjekt å arrangere og invitere til kamp, har vi ingenting i mot å slippe ny kamp i neste uke. Så vi håper og tror at jentene våre vil ta dette hjem på søndag. 💙

Kampen kan følges på BA/Direktesport fra kl. 17:00.

Tertnes – Gjerpen 25-19 (14-9)

Kvalifisering til eliteserien håndball kvinner, Åsane Arena. 1. kamp i best av 3. Dommere: Tom Martinsen, Chris-André Hansen.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Eli Smørgrav Skogstrand, Kadija Mårdalen – Marie Liljegren 2, Marthe Walde, Henrikke Hauge Kjølholdt 4, Avril Mikkelsen Frei, Thea Skarstein-Storeng, Emma Holtet 7, Hermine Motzfeldt Auberg 2, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Lina Waage Mossestad, Fanny Skindlo 1, Henriette Espetvedt Eggen 5, Maria Bergslien Gald 1, Emilie Fauske Helland.

Toppscorer Gjerpen: Ingvild Westersjø 7.

Utvisninger: Tertnes 1×2 minutter, Gjerpen 2×2 minutter.