Sikret plassen med brakseier – Tertnes

Sikret plassen med brakseier

Når Tertnesjentene først var i en situasjon der en måtte kjempe med kniven på strupen for fornyet eliteseriekontrakt, kunne ikke avslutningen blitt bedre. For hele laget ble den tredje kvalifiseringskampen mot Gjerpen en ellevill og minneverdig sesongavslutning, for noen av spillerne ble det i tillegg avslutning på Tertnes-karrieren og for andre også avslutning på topphåndballkarrieren.

Premissene for onsdagens kamp i Åsane Arena var klare: Med en seier hver til begge lag, dvs. 25-19 til Tertnes i første kamp og 30-27 seier (etter ekstraomganger) til Gjerpen i andre kamp, var det klart at laget som gikk seirende ut av den tredje kampen, ville være laget som fikk den siste plassen i neste sesongs REMA 1000-liga for kvinner.

For Tertnes var det uvant å være i denne situasjonen, da sluttspillplass har vært bortimot en selvfølge de siste 20 årene. Men dette har vært en sesong med skader og sykdom i et omfang klubben ikke har opplevd tidligere, og pga. den ekstreme skadesituasjonen har slitasjen vært stor på mange av spillerne. Dette har påvirket også playoff- og kvalifiseringskampene, men når vi så endelig kunne stille bortimot fulltallig (med noen unntak) i den aller siste og avgjørende kampen for sesongen, lå det endelig til rette for at vi skulle kunne være best når det gjelder.

Selv om også onsdagens kamp startet jevnt, og det var Gjerpen som scoret de to første målene, tok vi tidlig føringen i kampen. Riktignok hang Gjerpen med gjennom den første omgangen, og ingenting var avgjort på stillingen 14-11 ved pause. Men når lagene var tilbake på banen i 2. omgang, fortsatte Tertnesjentene å øke ledelsen. Et tett og solid Tertnes-forsvar sluttet ikke å «plage» Gjerpen-spillerne, og bortelaget ble presset til å gjøre tekniske feil gang på gang.

Etter å ha vært ute med skade den siste måneden, var Madeleine Hilby tilbake, og hun styrte spillet slik vi har sett henne så mange ganger før. Madeleine skal som kjent reise til Tyskland for å spille for Thüringer fra neste sesong, så i tillegg til viktigheten av at Madeleine var tilbake på banen i denne avgjørende kampen, betydde det mye både for Madeleine og for klubben at hun på denne måten fikk en verdig avslutning på sin lange Tertnes-karriere.

Etter ca. 13 minutter spilt av 2. omgang, var stillingen 24-15 til Tertnes. Noen minutter senere var timåls-ledelse et faktum, og de neste 12 minuttene scoret Tertnes ytterligere 10 mål, mens Gjerpen klarte å overliste en meget god Eli Skogstrand kun to ganger i samme periode. Det endte til slutt med overbevisende 36-19 seier, og spillere, trenere og alle med tilknytning til klubben, kunne endelig slippe jubelen løs etter å ha sikret klubben fortsatt spill på øverste nivå.

Madeleine er nevnt, og det ble 9 scoringer på spilleren med nr 9 på drakten, og som har spilt 9 år i Tertnes. I tillegg noterte hun seg for 10 assist. Hun ble da fortjent stemt frem av publikum som banens beste spiller, men i avstemmingen var det faktisk også en annen Tertnes-spiller som fikk nøyaktig like mange stemmer, nemlig Marie Liljegren. Med Emma Holtet delvis ute pga. skade, tok Marie ansvar, både i angrep og forsvar, og tobarnsmoren imponerte stort. Hun scoret på alle sine 6 skudd, hun kjempet til seg 3 straffer, og i tillegg var hun som en klegg på Gjerpen-spillerne i forsvar.

Men dette var først og fremst en lagseier, der også 1 145 engasjerte tilskuere bidro med drahjelp fra tribunen. Tertnesjentene fikk stående applaus det siste minuttet, trommer og heiarop ga gjenlyd i arenaen, og da sluttsignalet lød, var det til ellevill jubel. Gleden, og ikke minst lettelsen, over at det til slutt endte med fortsatt eliteseriespill og for at en vanskelig sesong endelig er over, var stor, og det var mange som kjempet med å holde tårene tilbake. Men en ting er sikkert; denne situasjonen skal vi ikke være i neste sesong, og nå starter arbeidet med legge best mulig grunnlag for å kjempe oss tilbake i toppen!

Takk til alle tilskuerne som støttet oss, og takk for alle de mange hilsningene fra håndball-Norge; det varmer å vite at så mange ønsket å se oss videre i REMA 1000-ligaen!💙

Tertnes–Gjerpen 36–19 (14–11)