Synna Lien klar for Tertnesjentene – Tertnes

Synna Lien klar for Tertnesjentene

Vi kan nå avsløre at Synna Lien, med bakgrunn fra Fana og dansk topphåndball, har signert for Tertnes! 22-åringen fra Kringlebotn har hatt to spennende år i Danmark, men ble fristet av tilbudet fra Tertnes, slik at hun i sommer flytter hjem til Bergen.

Synna startet håndballkarrieren i Kringlebotn og Bjarg, før hun ble med i toppsatsingen til Fana. Hun var en viktig bidragsyter til Fanas opprykk til eliteserien, og fikk med seg to sesonger i REMA 1000-ligaen for de rødkledde fra Bergen sør. Etter det gikk turen til Danmark, hvor hun hadde én sesong i Vendsyssel før hun den siste sesongen har voktet buret for EH Aalborg.

Synna forteller selv:

– I Danmark har jeg fått masse erfaring fra spill mot topp motstand, blant annet dansk eliteserie, og jeg føler at jeg har tatt store steg både som person og håndballspiller. Etter to år i Danmark har jeg studert ferdig som kostholdsveileder, og jeg har fått venner for resten av livet.

– Du hadde flere klubbtilbud å velge mellom; hva var årsaken til at du valgte Tertnes?

– Jeg valgte Tertnes fordi jeg ønsker å utvikle meg videre som håndballspiller, og er sikker på at Tertnes er den riktige klubben for meg nå. Jeg kjenner godt til trenerteamet, og ser frem til å jobbe sammen med både dem og jentene på laget fremover.

– Forventningene og ambisjonene mine er høye til de kommende sesonger. Jeg gleder meg til å bidra både på og utenfor banen, og ikke minst til å spille foran publikummet i Åsane Arena. Sammen med laget og hele apparatet rundt, forventer jeg at vi utvikler oss og presterer godt sammen.

For Synna er det jo selvsagt også et pluss å komme tilbake til Bergen, noe som betyr at hun kommer hjem til familie, venner og kjæreste. Synna er forøvrig kjæreste med en annen av byens toppkeepere, nemlig Bergen Håndballs Tord Vårdal, og vi gjetter at Tord er fornøyd med klubbvalget Synna nå har tatt. 😉

Tilbake i Bergen vil Synna fortsette med studier, men hun sier selv at håndballsatsingen vil ha høyeste prioritet.

Vi i Tertnes er veldig stolte og glade for at Synna valgte Tertnes, og vi gleder oss til at hun blir en del av spillergruppen. Etter at Eli Skogstrand har tatt valget om å reise hjem til Sandefjord pga. sykdom i familien, var det viktig for Tertnes å finne en god erstatter for Eli. Det fant vi i Synna, en målvakt vi kjenner godt fra årene hun var i Fana. Synna omtales som hardtarbeidende og veldig seriøs i treningsarbeidet, samt en humørspreder og en spiller som viser spilleglede. Vi ser derfor frem til at hun kan presenteres som Tertnes-spiller for publikum i Åsane Arena i september!💙

Om noen lurer: Synna Lien ikke i slekt med Josefine Gundersen Lien. Men de spilte sammen i Fana før Josefine dro til Tertnes i 2017, så de kjenner hverandre derfor godt. Med to ganger Lien på plass, får vi et solid målvaktspar!💙💙