Tertnesjenter til VM – Tertnes

Tertnesjenter til VM

Juniorlandslagets VM-tropp er klar, og på listen finner vi flere Tertnesjenter.

Både Fanny Skindlo, Maria Bergslien Gald, Avril Mikkelsen Frei og Henriette Espetvedt Eggen er med. I tillegg finner vi to nye Tertnes-navn på listen, dvs. spillere som kommer til Tertnes i løpet av sommeren.

Dette er Rikke Midtfjeld fra Mysen, som de siste årene har spilt for Aker TH. Hun har ennå ikke vært på sin første trening i Bergen, men hun har signert for Tertnesjentene fra kommende sesong og vil slutte seg til laget etter juniorlandslagsaktivitet og ferie. Det samme gjelder Sanne Løkka Hagen, som kommer til Tertnes fra Flint Tønsberg; hun er uttatt som reserve til mesterskapet.

Allerede kommende helg er jentene i aksjon med flagget på brystet. Som VM-oppkjøring spilles nemlig tradisjonsrike Scandinavian Open (SOC) i Kalmar i Sverige, og Norge møter Sverige, Danmark og Nederland. Etter noen dager med trening, starter turneringen med kamp mot vertsnasjonen Sverige på fredag.

Juniorlandslagets program de kommende ukene er følgende:

  • Scandinavian Open (SOC) i Sverige 6.-12. juni
  • VM i Slovenia 20. juni-4. juli
    • Her møter Norge Sør-Korea, Brasil og Frankrike i puljespillet.

Dette blir de siste aktivitetene til denne utgaven av juniorlandslaget (også kalt LK02), før spillerne blir seniorspillere fra kommende sesong og da må kjempe om plasser på rekruttlandslaget.

Vi ønsker alle jentene, samt juniorlandslagstrener Tore Johannessen, lykke til med både turnering og mesterskap!

Forøvrig skal også Henrikke Kjølholdt, Emma Holtet og Rikke Øyerhamn på landslagssamling kommende helg. De tre Tertnesjentene er uttatt til rekruttlandslagets treningssamling der de skal fungere som utøverapparat ifm. topphåndballseminaret i Sandefjord 10.-12. juni.