Klart for VM-finale – Tertnes

Klart for VM-finale

På avslutningsdagen for junior-VM blir det «siste kveld med gjengen» for de norske LK02-jentene. Og for en måte å avslutte 5 1/2 år med denne spillergruppen!

Det hele startet i november 2017, der Tore Johannessen og Tonje Larsen samlet over 50 jenter som fikk vist seg frem for landslagsledelsen for første gang. Som jentelandslaget deltok de i sine første turneringer, ScandIberico Cup i Spania og European Open i Sverige i 2018, før de som ungdomslaget spilte sitt første mesterskap, EM i Slovenia, i 2019.

I 2020 ble så VM avlyst pga. pandemien, før LK02, som da var blitt juniorlandslaget, fikk spille EM, også det i Slovenia, sommeren 2021. Den gang endte det med en 9. plass.

Nå, nesten 5 1/2 år etter første samling med 02/03-kullet, er det mange av de samme jentene som utgjør stammen i årets lag. Både Henriette Eggen og Maria Gald var med på første samling i 2017, og det samme gjelder Rikke Midtfjeld og Fanny Skindlo som begge under normale omstendigheter ville spilt finale i kveld. Rikke spilte de første kampene i årets mesterskap, men måtte dessverre reise hjem pga. sykdom. For Fanny var det en helhetsvurdering knyttet til en lengre skade- og sykdomsperiode, som gjorde at hun tok en vanskelig, men voksen avgjørelse om å melde forfall til årets mesterskap. Avril Frei, som er et år yngre enn de andre nevnte, var på sin første samling høsten 2019, og årets mesterskap er hennes første.

Men nå er det altså klart for den aller siste kampen for LK02-jentene, og det finnes vel ingen bedre måte å avslutte dette på enn med en VM-finale! Trener Tore Johannessen sier følgende:

– Å spille VM-finale blir en perfekt avslutning etter vel 5 år med dette laget. Vi møter Ungarn, som har vunnet alt, i finalen, og vi vet det kommer til å bli en tøff kamp. Men fortsatt er målet å bli litt bedre for hver kamp, og vi har tro, trygghet og kvaliteter i laget til å kunne overraske.

Vi heier på de norske jentene i finalen, og selvsagt litt ekstra på våre egne som skal på banen i finalen: Henriette, Avril og Maria, samt Lina Mossestad, Fyllingen (og snart Fana) -spiller, som sammen med de tre nevnte (pluss Fanny), tok NM-gull for Tertnesjentene i mai! 🇳🇴💙

Finalen sendes søndag 3. juli på Viaplay/Viasport 2, med kampstart kl. 17:30.