Fem verdensmestere fra Tertnes💙💙💙💙💙 – Tertnes

Fem verdensmestere fra Tertnes💙💙💙💙💙

En solid game plan med nær perfekt gjennomføring og en skikkelig laginnsats, la grunnlaget for verdensmestertittelen som Norges juniorjenter sikret seg søndag kveld.

Med Tore Johannessen på benken, og Henriette Eggen, Avril Frei og Maria Gald på banen, markerte Tertnesjentene seg godt i dette verdensmesterskapet. Med også Lina Mossestad, Fyllingen-spiller som blant annet vant junior NM-gull med Tertnes i mai, og neste sesong skal spille for Fana, var Region Vest sterkt representert i årets VM. I tillegg spilte vår nykommer Rikke Midtfjeld (fra Aker) til og med hovedrunden, men måtte da dessverre reise hjem pga. sykdom. Men Rikke gjorde sine saker bra så lenge hun var med, og vil få sin velfortjente gullmedalje i ettertid.

Før kampen sa Tore Johannessen at målet i mesterskapet hadde vært å bli litt bedre for hver kamp, og at laget hadde tro, trygghet og kvaliteter til å kunne overraske i finalen. Og akkurat det klarte de norske jentene til gangs! Norge tok initiativet fra start, og var foran 6-2 da ungarerne måtte ta sin første timeout etter 9 spilte minutter. Ungarn satte så inn sin storspiller Farkas, og de klarte etterhvert å komme etter og tette luken Norge hadde fått. Likevel kom de aldri nærmere enn uavgjort i denne perioden, og da Norge igjen klarte å svare, var det våre jenter som kunne gå til pause med ledelse 17-15.

2. omgang ble en spillemessig berg og dalbane for Norge. Med 15 minutter igjen på kampuret var de norske jentene igjen i føringen med 3 mål. Men på nytt kom Ungarn tilbake, og med 5 minutter igjen var det Ungarn som var foran for første gang i omgangen, 26-28. Men med godt keeperspill fra Norge og en sterk sluttspurt fremover, hentet jentene våre inn Ungarns ledelse, og de scoret kampens siste mål, til sluttresultat 31-29, med mindre enn 10 sekunder igjen av kampen.

Dermed kunne de norske jentene, med trenerteamet Tore Johannessen og Bente Lunke Norum i spissen, juble for VM-gull. Dette var forøvrig Norges andre VM-gull for junior, og det er 12 år siden første gang Norge sikret seg VM-tittelen for junior. Den gang var det 90- og 91-årgangene med blant annet Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Solberg-tvillingene og Veronica Kristiansen på vinnerlaget. Med årets VM-seier er Norge det første laget som siden 2005 har innehatt både senior- og junior-tittelen på samme tid (Russland klarte det samme i 2005).

Forøvrig var det Nederland som vant bronsemedaljene i mesterskapet, etter at de slo Sverige 31-20 i bronsefinalen.

Vi gratulerer hele LK02 med gull i sitt siste mesterskap, og vi er selvsagt veldig stolte av alle våre som har vært en del av dette laget: