Endelig seriestart – Tertnes

Endelig seriestart

Tertnesjentene er klare for en ny sesong i REMA 1000-ligaen, og åpningskampen mot Sola på bortebane er bare timer unna. Etter det som ble en tøff fjorårssesong, har Tore Johannessen følgende tanker om årets målsetting, spillerstall og sesongoppkjøring:

«Vi har bak oss en sesong med veldig varierende prestasjoner, og en skadesituasjon som skapte utfordringer fra kamp til kamp. Det endte med 11. plass, play-off og til slutt kvalifisering over tre kamper mot Gjerpen, før plassen på øverste nivå var sikret.

Ambisjonene for sesongen som nå står for døren er å spille sluttspill. Den norske ligaen har blitt tøffere og jevnere de siste sesongene, spesielt fra 4.-5. plass og nedover. Små marginer i enkeltkamper kan fort bli avgjørende for tabellplasseringen til slutt.

Med hele syv spillere i avgang fra sist sesong, betyr at noen av de yngste får mer ansvar enn tidligere. Dette er en pågående prosess fra fjorårssesongen, og som vi allerede begynner å se effekten av. Med en snittalder like over 22 år, er mange av spillerne våre i en alder med mulighet for å ta store steg i utvikling på kort tid.

Det blir flere nye fjes å se i Tertnesdrakten denne sesongen. Rikke Midtfjeld, høyre kantspiller fra Aker. Sanne Løkka Hagen, høyre bakspiller fra Flint Tønsberg. Synna Lien, målvakt, tilbake i Bergen etter to år i Danmark. Etter lange skadeavbrekk er Linn Gossé og Birgitte Karlsen Hagen endelig tilbake på banen. Med sin rutine vil de bidra til mer stabile prestasjoner.

25. juli hadde vi første fellestrening etter ferien. Innhold i håndballøktene har vært mye terping på angrepssystemer, samt å skape relasjoner i forsvarsspillet. Treningsleiren i Vendsyssel, Danmark var en suksess. Her fikk vi mye god tid sammen, både sosialt og i treningssammenheng. I tillegg fikk vi spilt kamper mot Randers og Silkeborg. Her hjemme har vi i tillegg spilt treningskamper mot Fana og mot Byåsen. Resultater og prestasjoner har vært variable, men vi har sett en klar forbedring i prestasjonene den siste tiden.

Nå er sesongen allerede i gang. Den første offisielle kampen var 2. rundeoppgjøret i NM mot nabo og samarbeidsklubb Åsane, og etter seier i lokaloppgjøret, blir Gneist vår neste NM-motstander (kampen spilles 21. september).

Søndag kastes REMA 1000-ligaen i gang borte mot Sola. En tøff motstander og en tøff start på sesongen, men vi har likevel god tro på poeng. Etter en lang sommer og oppkjøring ser vi frem til å komme i gang og kjempe om viktige poeng i hver eneste kamp.»@