Seier for juniorjentene – Tertnes

Seier for juniorjentene

Det ble seier i første kamp for Tertnes i NM J20 på bortebane mot Pors i Porsgrunn.

Kampen startet jevnt, og lagene fulgte hverandre tett de første 15 minuttene. Deretter fikk vi et lite overtak, men Pors hang på, og lenge var avstanden bare to mål. Men inn mot pause klarte vi å dra mer i fra, slik at stillingen var 14-18 etter halvspilt kamp.

Det var ingen tvil om hvilket lag som hadde mest energi etter pause. For på få minutter dro Tertnesjentene i fra, mens Pors hadde mer eller mindre måltørke. Det var gøy å se at spillere som ikke har noe spillerfaring sammen, likevel klarte å finne hverandre og spille hverandre fri, og bakover var forsvarsspillet tett og kontant, og langt mer solid enn i første omgang.

Det ender til slutt med 10-målsseier til Tertnes (35-25), og vi er dermed klare for åttendelsfinalene. Hvem vi møter, vet vi ennå ikke, men kampen skal spilles innen 20. oktober. Forøvrig har denne sesongens mesterskap en annen spillmodell enn i fjor. Da startet vi med puljespill over én helg, før det gikk videre til enkeltrunder og til slutt finale i Oslo, i felles arrangement med seniorlagene. Nå blir hver runde spilt som enkeltkamper, men det som blir denne sesongens største endring, er at alle NM-finalene spilles i et stort fellesarrangement siste helg i februar.

Det er ennå lang vei dit, men skulle vi klare å spille oss helt frem til finalen, skal det spilles kvartfinaler innen 1. desember og semifinaler innen 22. desember.

KAMPFAKTA

Pors – Tertnes 25-35 (14-18)

NM J20 3. runde, Vestsidahallen. Dommere: Hazem Abonabbout, Erik Dørhellen

Tertnes: Kadija Mårdalen, Marthe Vedøy Uthaug – Mia Cooksey 5, Adine Malén Andreassen 4, Sine Haavaldsen Berentsen, Rikke Midtfjeld 11, Olea Håland 2, Fanny Skindlo 4, Maria Bergslien Gald 3, Bertine Moldestad-Evensen 2, Sofie Mathilde Meade 3, Aud Malin Gover 1

Toppscorer Pors: Hedvig Sofie Brobakken Hellstrøm 6

Utvisninger: Tertnes 1×2 minutter, Pors 3×2 minutter