Tap tross mye bra spill – Tertnes

Tap tross mye bra spill

I dag hadde vi virkelig fortjent å få med oss poeng hjem!

Det var et heltent Tertnes-lag som dro til Molde lørdag. På tross av at Molde var klare favoritter, ønsket Tertnesjentene å gi moldenserne kamp om poengene, og det klarte de denne gang!

Tertnes tok nemlig styringen i kampen fra start, og et tøft 5-1 forsvar bidro til å stykke opp Moldes angrepsspill, og presse Molde-spillerne til å gjøre stadige feil. Med Martine Knutsens comeback bidro også dette til et enda tøffere og kontant forsvarsspill, og bakerst sto Synna Lien en flott 1. omgang med 10 redninger. Gjennom store deler av omgangen leder vi med 3-5 mål, imidlertid mister vi noe av overtaket inn mot pause, slik at vi leder med «kun» ett mål halvveis i kampen.

Likevel klarer vi å holde oss foran med 1-2 mål, og det er først ved halvspilt 2. omgang at Molde utligner og går forbi. Men med to minutter igjen av kampen er stillingen 29-28 til hjemmelaget, kan kampen vippe begge veier. Imidlertid er ikke marginene på vår side, og istedet for å utligne til 29-29 , går Molde opp i 2-målsledelse 30-28. Vi klarer aldri å ta igjen forspranget, og det blir Molde som til slutt scorer kampens siste mål, slik at det ender med 31-28 til hjemmelaget.

Men det er mye å glede seg over i denne kampen. Tertnes-trener Tore Johannessen er også fornøyd med mye av det laget presterer:

– Vi får tatt bort rytmen av angrepsspillet til Molde fra start, og i vårt eget angrep klarer vi å følge det vi snakket om før kampen. Vi mister så litt av grepet om kampen midtveis i 2. omgang, og gir Molde for mye rom i midten i forsvar. Vi er likevel fornøyde med mye av det vi gjør, ikke minst at vi er stadig mer stabile i prestasjonene enn i tidligere kamper.

At det likevel ikke blir poeng, er selvsagt skuffende, men vi tar med oss følelsen av å prestere på et stadig mer stabilt og godt nivå, og har troen på det vi gjør. Dette er et godt utgangspunkt for kommende uke, der vi først møter 2. divisjonslaget Gneist i NM (Sandslihallen onsdag kl. 18:30), og så Larvik i ny REMA 1000-ligakamp i Åsane Arena søndag kl. 18:00.

Molde–Tertnes 31–28 (14–15)

Rema 1000-ligaen, Molde Arena. Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang.

Tertnes: Synna Lien, Birgitte Karlsen Hagen 1, Martine Hellesø Knutsen 1, Marthe Hatløy Walde, Henrikke Hauge Kjølholdt (5), Linn Gossé 3, Emma Holtet, Eva Erdal Moen 7, Hermine Motzfeldt Auberg 3, Rikke Midtfjeld 1, Fanny Skindlo 2, Maria Bergslien Gald 1, Josefine Gundersen Lien

Toppscorer Molde: Mona Obaidli 10

Utvisninger: Molde 3×2 min, Tertnes 3×2 min.