Ellevill seier over Fana – Tertnes

Ellevill seier over Fana

De som sier at lokaloppgjørene ikke betyr mer enn andre kamper, kan ikke ha vært tilstede i Fana Arena onsdag kveld. For at denne kampen betydde mye, både for publikum, spillere og trenere, var det ingen tvil om!

Hjemmelagets supportere var naturlig nok i flertall på tribunen, og til øredøvende jubel satte Fana inn kampens første mål. Men så overtok Tertnesjentene, og vi rakk å score fem før Fana reduserte. Utover omgangen ble det mer jevnspilt før Fana etterhvert fikk overtak i kampen, og etter 27 minutter ledet hjemmelaget 15-11. Men heldigvis klarte vi å redusere et par ganger før pause, og det siste målet kom på innspill fra Maria til Emma, 10 sekunder før hvilen.

Etter pause tok det tid for begge lag før en kom ordentlig i gang igjen, og flere angrep ble rotet bort på tekniske feil på begge sider. Men det var Fana som scoret omgangens to første mål, og hjemmelaget var på ny oppe i en 4-målsledelse, 17-13.

Men som i hjemmekampen mot Larvik, kjemper Tertnesjentene seg tilbake i kampen. Forsvarsspillet sitter bra, og Synna har flere viktige redninger. Så etter å ha vært 2-3 mål bak gjennom store deler av omgangen, lykkes vi å snu kampbildet. Og når Henrikke utligner til 23-23 i det 24. minutt, og Fanny skyter oss opp i ledelsen minuttet etterpå, øyner bortelagssupporterne håp om både poeng og seier.

I de siste minuttene er det vi som har initiativet i kampen. Med mindre enn ett minutt igjen av kampen scorer Henrikke 26-27 målet med en nydelig lobb fra høyrekanten, men Fana har fortsatt tid til å utligne. Det gjør de da også med 6 sekunder igjen på kampuret, og de fleste tror vel at dette ender med et uavgjortresultat.

Men Tertnesjentene vil det annerledes. En lynrask pasning fra Synna ut til midtsirkelen for rask igangsetting blir helt avgjørende, og ballen havner hos Hermine som går rett opp og scorer seiersmålet, 27-28, sekundet før sluttsignalet går.

En ellevill avslutning, og mens Fana-spillerne og -supporterne naturlig nok fortviler, kan Tertnes-leiren slippe jubelen løs.

Fanny og Emma deler toppscorertittelen på Tertnes med 5 mål hver, mens Fanny blir kåret til banens beste.

Denne kampen hadde alt en kan ønske seg av et lokalderby, men tror du at du må vente helt til etter jul for å oppleve en sånn kamp igjen, tar du feil! For allerede om bare 2 uker, onsdag 19. oktober, blir det et nytt møte mellom Tertnes og Fana, nemlig i NM 4. runde. Denne kampen skal spilles i Åsane Arena kl. 18:30, så sikre deg din billett i Tertnes-appen allerede i dag – vi har åpnet billettsalget!

Fana – Tertnes 27-28 (15-13)

REMA 1000-ligaen. Fana Arena. 1211 tilskuere. Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal.

Tertnes: Synne Lien, Josefine Gundersen Lien – Fanny Skindlo 5, Emma Holtet 5, Birgitte Karlsen Hagen 3, Hermine Motzfeldt Auberg 3, Marthe Hatløy Walde 3, Henrikke Hauge Kjølholdt 3, Eva Erdal Moen 2, Linn Gossé 2 (1 str.), Martine Hellesø Knutsen 2, Rikke Midtfjeld, Maria Bergslien Gald.

Fana: Olivia Lykke Nygaard 1, Ida Drønen, Aurora Kjellevold Hatle 9, Andrea Martine Solstad 6, Sara Berg 4 (1 str.) , Oda Cathrine Lunne Mastad 2, Linnea Skadal Kyrkjeeide 2, Marit Ova Bøyum 2, Celine Solstad 1, Marte Haaland, Maren Gabrielsen.

Utvisninger: Tertnes: 3×2 min, Fana: 2×2 min.