Juniorjenter klare for kvartfinale – Tertnes

Juniorjenter klare for kvartfinale

I en tett og spennende kamp gikk Tertnesjentene seirende ut av NM J20-kampen mot Sola onsdag kveld!

Laget, som er sammensatt av spillere fra Tertnes Håndball Elite, Åsane Håndball og Tertnes Håndball, møtte en tøff motstander i Sola, og det var da også bortelaget som var best i 1. omgang.

Men etter å ha ligget under 14-16 til pause, utlignet Tertnes til 20-20 etter 8 minutter spilt i 2. omgang. Derifra og ut er det Tertnes som er i føringen, men det er såvidt det holder helt ut. Med knappe 3 minutter igjen, går Tertnesjentene opp i 32-29 ledelse, og med fortsatt samme stilling med ett minutt igjen av kampen, tenker nok mange at seieren er sikret.

Men når Sola legger ut mannsoppdekning, tar nervene overhånd for Tertnesjentene. Sola klarer å kjempe til seg ballen flere ganger, og reduserer da også ledelsen til ett mål bak. Men nærmere kommer ikke gjestene, og kampen blåses av med seier 32-31 til Tertnes. Dermed er laget videre til kvartfinalene i NM J20, som skal spilles innen 1. desember.

Ved oppsummering av dagens prestasjoner, kommer en ikke utenom Fanny Skindlo, som scorer hele 14 mål for Tertnes, samt har «en hel haug» med assists. Spesielt i 2. omgang er Fanny god, og hun blir fortjent kåret til Tertnes’ beste spiller. Men også Maria Gald imponerer med 10 spillemål, og vi håper at jentene våre tar med seg godfølelsen inn i ny NM-kamp i Åsane Arena på onsdag (mot Fana i NM senior onsdag kl. 18:30).

Tertnes-Sola 32-31 (14-16)

NM jenter 20 år. Åsane Arena. 150 tilskuere. Dommere: Jørgen Nystad Wold og Fredrik Andresen.

Tertnes (inkl. målscorere): Kadija Mårdalen, Anette Hundven Walle – Mia Cooksey 3, Adine Malén Andreassen 1, Sine Haavaldsen Berentsen, Rikke Midtfjeld 2, Olea Håland, Fanny Skindlo 14 (7 str.), Maria Bergslien Gald 10, Bertine Moldestad-Evensen 1, Sofie-Mathilde Meade, Aud Malin Gover 1, Elise Helen Jordal Magnesen.

Toppscorer Sola: Viktoria Giske 6.

Utvisninger: Tertnes 0×2 min, Sola 3×2 min.