Skuffende tap mot Volda – Tertnes

Skuffende tap mot Volda

Dessverre ble det tap mot nyopprykkede Volda i hjemmekamp sist søndag.

Selv om kampen var jevn fra start, kjempet Tertnesjentene seg til en luke i løpet av 1. omgangen som en burde tatt bedre vare på. Laget vekslet mellom 2- og 3-målsledelse, og en ventet på at de skulle ryke fra for alvor. Men istedet var de litt slurvete i avslutningene, samt ikke tøffe nok i duellene bakover, dermed måtte Tertnes se Volda komme tilbake, og da pausesignalet gikk, var det Volda som var foran med 1 mål (16-17).

Likevel var det vel få som hadde trodd at kampen skulle ende med borteseier. For det var en forventning om at Tertnes skulle komme ajour og gå forbi i 2. omgang, men istedet rykket Volda fra og halvveis i 2. omgang ledet laget fra Sunnmøre 25-21. Riktignok kom Tertnes nærmere på slutten, og kampen sto og vippet med 4 minutter igjen på kampuret da Tertnes reduserte til 27-28. Men igjen svarte Volda, og selv om det var Tertnes som var best i sluttminuttene, klarte Volda å holde på ledelsen. Det endte til slutt med Volda-seier 31-29, og de kunne juble over sin andre to-poenger i eliteserien noensinne.

Hvorfor taper Tertnes så denne kampen? Først og fremst er det for store variasjoner i prestasjonene. Spillerne er for passive i duellspillet, og selv om det er sjanser nok til å komme inn igjen i kampen i 2. omgang, blir det for mange bom på tildels klare sjanser. Dermed blir Tertnes stående med 4 poeng når en nå går inn i mesterskapspausen, og en må bruke kampavbrekket godt for å komme tilbake og starte poengjakten for alvor.

Tertnes-Volda 29-31 (16-17)

REMA 1000-ligaen. Åsane Arena. Dommere: Valton Hoxha og Jens Kolterud Førsund.

Tertnes: Synna Lien, Josefine Gundersen Lien – Birgitte Karlsen Hagen, Marthe Walde 1, Henrikke Hauge Kjølholdt 8, Linn Gossé 1, Adine Malén Andreassen, Emma Holtet 12, Eva Erdal Moen 3, Hermine Motzfeldt Auberg 2, Rikke Midtfjeld, Fanny Skindlo 1, Maria Bergslien Gald 1, Josefine Gundersen Lien

Toppscorer Volda: Dana Björg Gudmundsdottir 7

Utvisninger: Tertnes 3×2 min, Volda 4×2 min.