KIL Fond gjør en forskjell – Tertnes

KIL Fond gjør en forskjell

Vi er i gang med vår OMVENDTE JULEKALENDER. På 1. søndag i advent ønsker vi å presentere KIL Fond Bergen & Omegn og det viktige arbeidet som gjør en forskjell for så mange familier i Bergen.

Det startet som et tiltak i Kjøkkelvik Idrettslag i februar 2017. Formålet var å dekke behov for hjelp til idrettsutstyr og dekning av medlemskontingent. Men tidlig ble det klart at flere og flere familier hadde behov for mer hjelp, og i mai 2018 ble KIL Fond Bergen & Omegn stiftet, med verdiene: Kjærlighet – Inkluderende – Likeverd.

Det er inngått samarbeid med Matsentralen, der KIL Fond henter mat til matkassene som leveres ut til lavinntektsfamilier som er registrert hos KIL Fond. Inntil nylig var det henting av mat og utdeling 2 dager i uken (mandag og fredag), men pga. stor pågang i høst er det nå utdeling også på onsdager. I tillegg til mat, samles det inn klær og annet utstyr, som deles ut etter behov. Tilsammen er det over 160 familier som fast mottar hjelp med mat og klær hver eneste uke, og de holder til i hele Bergen, samt i nabokommunene Alver og Øygarden. Det er familier som av ulike grunner har fått det vanskelig pga. endret livssituasjon (sykdom, samlivsbrudd, mistet jobb), og det er familier som har kommet til Norge pga. krigen i Ukraina.

I tillegg arrangeres det aktiviteter av ulike slag, som sommerleir og førjulsfest, og KIL Fond bidrar ifm. bursdagsfeiring og konfirmasjon.

For oss i Tertnes var det med stor ydmykhet vi tidligere denne uken fikk følge noe av arbeidet som gjøres hos KIL Fond. Vi hjalp til med pakking og utlevering av matkasser, og i tillegg bidro vi med pakking av julegaver.

Alle som jobber for KIL Fond jobber som frivillige, og ingen mottar lønn. Mange av de frivillige er selv i utfordrende situasjoner, noe som gjør at en møter mottakerne med en genuin forståelse for deres opplevelse og situasjon.

KIL Fond holder til i lånte lokaler i Mathopen, men drømmen er egne og mer egnede lokaler. Organisasjonen, som ikke mottar offentlig støtte, må klare seg på gavemidler, som f. eks. fra legater, banker, andre støtteordninger og privatpersoner, og driftsutgiftene holdes på et minimumsnivå. Antall henvendelser om hjelp øker stadig, og ildsjelene i KIL Fond skulle nok ønske at de kunne hjelpe mer og flere, men med ressursene de rår over pr. i dag, er kapasiteten sprengt.

Les også artikkel om KIL Fond i BA

Julen nærmer seg nå med stormskritt, og KIL Fond har måttet sette et tak på hjelp til 200 familier. Likevel er det over 600 mennesker som kan se frem til en bedre jul pga. KIL Fond, og det er ingen tvil: KIL gjør en forskjell for mange!

Som nevnt gjøres alt uten en krone i offentlig støtte, men om du ønsker å bidra, er det flere muligheter:

  • Legge et bidrag (i form av matvarer) i handlevognene som er plassert på butikker i Bergen (se KIL Fonds facebookside for oppdatert liste med butikker)
  • Bidra med klær, møbler og annet utstyr (kontakt KIL Fond for nærmere informasjon)
  • Donere et beløp til vipps 524293 eller overføre til konto 3633.57.74382

Mer informasjon om KIL Fond finnes på deres hjemmeside. Forøvrig nås leder Monika Schelander på mail kilfond@gmail.com eller telefon 45000707 (evt. også via facebooksiden).