Solid laginnsats ga semifinalebillett – Tertnes

Solid laginnsats ga semifinalebillett

Forventningene til NM-kvartfinalen mot Oppsal var ikke skyhøye. Selvsagt håpet vi på seier og avansement, men med skader og sykdom i egen tropp, var vi usikre på hvor vi sto i forhold til Oppsals sterke mannskap. I tillegg har vi et lag med spillere fra tre ulike klubber, dvs. Tertnes Håndball Elite, Åsane Håndball og Tertnes Håndball, som av den grunn ikke er like samspilte som en kunne ønske.

Men kanskje nettopp dette gjorde at jentene som gikk ut på banen, ikke var tynget av forventningspress, men istedet bare gledet seg til kamp. Allerede fra start tok Tertnesjentene føringen, og i det første angrepet fintet Fanny seg gjennom fra sin venstre bakspillerposisjon, og satte ballen i mål bak Oppsal-keeper og juniorlandslagskollega Johanna Fossum. Og når Kadija Mårdalen kort tid etter vartet opp med den første av mange flotte redninger i kampen, var tonen satt. Riktignok hadde Oppsal ledelsen på stillingen 3-2 og 4-3, men det var også de eneste gangene at hjemmelaget ledet. Etter at Oppsal hadde fått sitt fjerde mål, skulle det gå 8 minutter før de igjen scoret. Til gjengjeld scoret Tertnes 5 mål i denne perioden.

Tempoet var til tider høyt, med mange avslutninger fra begge lag, men det var Tertnesjentene som hadde best uttelling. Kadija fortsatte å storspille i mål, og tok luven av etterhvert frustrerte Oppsal-spillere. Ved pause var stillingen 12-8 til Tertnes, men kampen var likevel helt åpen.

Men jentene våre fortsatte å imponere etter hvilen, og selv om Oppsal forsøkte ulike formasjoner, som 7 mot 6-spill, samt både en og to frimerker i forsvar, sto Tertnes i mot. Alle jobbet sammen som et lag, ikke minst gjennom godt forsvarsspill. Differansen i målprotokollen økte, og på det meste var ledelsen på 11 mål.

Det endte til slutt med en solid 10-målsseier, noe vi selvsagt er veldig fornøyde med! En skikkelig lagseier som alle spillerne bidro til. Ingen kunne se at spillerne kom fra tre ulike klubber, for i denne kampen sto alle sammen som ett lag!💙🧡💙

Oppsal-Tertnes 20-30 (8-12)

NM kvartfinale jenter 20 år. Oppsal Arena. Dommere: Erlend Akerhaugen Røneid og Sondre Snersrud.

Tertnes: Kadija Mårdalen, Anette Hundven Walle – Mia Cooksey 3, Avril Mikkelsen Frei 2, Olea Håland 2, Fanny Skindlo 7, Maria Bergslien Gald 5, Bertine Moldestad-Evensen 4, Sofie Mathilde Meade 4, Aud Malin Gover 2, Thea Lie Ommedal.

Toppscorer Oppsal: Hanna Karoline Hernes Gåsvær 4

Utvisninger: Oppsal 2×2 min.

Nå er vi spente på hvem vi møter i semifinalen, samt om det blir hjemme- eller bortekamp.

Her er lagene som er kvalifisert til semifinalene i NM:

• Tertnes
  • Larvik
  • Aker
  • Fredrikstad

Aker var laget vi slo i finalen i sist junior-NM, mens vi vant over Fredrikstad i semifinalen hjemme i Åsane Arena, i det som ble en thriller av en kamp (inkl. fire ekstraomganger).

Trekning av semifinalene er onsdag 30. november kl. 14:00 (kan følges på NHFs facebookside).