En etterlengtet seier – Tertnes

En etterlengtet seier

I årets siste kamp i REMA 1000-ligaen tok Tertnesjentene turen til Fredrikstad. Foran denne kampen hadde vi kun 2 seire på 9 seriekamper, og laget som møtte opp til kamp i Kongstenhallen, var sultent og overklar for en ny seier.

Med nyvunnen selvtillit etter gode opplevelser i onsdagens kamp mot Storhamar, tok Tertnesjentene raskt tak i kampen, og etter halvspilt 1. omgang ledet vi 10-4. Et godt og kontant forsvar gjorde det vanskelig for FBK å trenge gjennom, og bakerst sto Josefine en veldig god kamp.

På det meste var vi foran med 8 mål, men i de siste 5 minuttene av 1. omgang klarte hjemmelaget å knappe innpå, slik at ledelsen var på 5 mål da lagene gikk til pause (16-11).

En 5-måls ledelse var godt å ta med seg inn i 2. omgang, men det var på ingen måte en ledelse å hvile på. Men vi klarte å beholde kontrollen på kampen, og FBK måtte fortsette å jage etter. Imidlertid kom hjemmelaget aldri nærmere enn 4 mål bak, og selv om de klarte å sette ballen i mål 3 ganger i løpet av 2 minutter litt over halvveis i 2. omgang, ble ikke avstanden mindre så lenge vi svarte med samme antall scoringer (ved søstrene Birgitte og Henriette Karlsen).

Med 4 minutter igjen av kampen, stengte Josefine helt igjen bak, mens vi puttet ytterligere baller bak FBK-keeperen, slik at kampen til slutt endte med 10-målsseier (32-22).

Dette var en skikkelig lagseier, der hele laget bidro sammen. Men vi kommer ikke utenom Birgitte, som tegnet seg for 10 mål og fortjent ble kåret til banens beste.

KAMPFAKTA

Fredrikstad-Tertnes 22-32 (11-16)

REMA 1000-ligaen. Kongstenhallen. Dommere: Erlend Akerhaugen Røneid og Sondre Snersrud.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Synna Lien – Birgitte Karlsen Hagen 10 (2), Marthe Walde, Henrikke Hauge Kjølholdt 5, Avril Mikkelsen Frei, Sanne Løkka Hagen, Emma Holtet 2, Eva Erdal Moen 4, Henriette Karlsen Risti 3, Hermine Motzfeldt Auberg 3, Rikke Midtfjeld, Fanny Skindlo 3, Maria Bergslien Gald 2.

Toppscorer Fredrikstad: Karoline Elise Syversen 7

Utvisninger: Fredrikstad 1×2 min.

Nå blir det kamppause i REMA 1000-ligaen helt til 11. januar, da møter vi Vipers i hjemmekamp i Åsane Arena. Men innen den tid skal juniorjentene våre ut i semifinale mot Larvik. Vi håper å kunne forsvare NM-tittelen fra sist mai, men for å få muligheten til det, må vi vinne på onsdag. Så møt opp og støtt jentene i kampen om finaleplass! Kampstart i Åsane Arena er kl. 17:15, og med Pizzabakeren som kampsponsor, kan du komme rett fra jobb og ta middagen i hallen!