Ga bort finaleplassen i 1. omgang – Tertnes

Ga bort finaleplassen i 1. omgang

Det var en skuffet gjeng som måtte innse at finaleplassen i årets junior-NM glapp. Her er utdrag fra BAs omtale av kampen:

Tertnes-jentene ga seg selv et dårlig utgangspunkt etter en svak 1. omgang hjemme i Åsane Arena mot Larvik i semifinalen. Gjestene gikk til pause med 17-9-ledelse.

Dermed kunne det se ut som om kampen var avgjort halvveis, men Tertnes-juniorene kom ut til 2. omgang med et smell. Sakte, men sikker, skrumpet ledelsen til Larvik inn.

Anført av Fanny Skindlo, Sanne Løkka Hagen og Rikke Midtfjeld fikk hjemmelaget etter hvert kontakt, og ni minutter før slutt var stillingen plutselig 24-24. Lagene fulgte hverandre tett til stillingen 26-26, men så fikk Larvik det lille overtaket de trengte for å ta seg til finalen mot Aker 25. februar i Arendal.

Til slutt tapte Tertnes kampen 28-30. Men vertene vant 2. omgang med seks mål.

Tertnes – Larvik 28-30 (9-17)

NM jenter 20, semifinale. Åsane Arena. Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken og Pål Alexander Valbjør.

Mål Tertnes: Fanny Skindlo 7 (4 str.), Sanne Løkka Hagen 6, Rikke Midtfjeld 6, Avril Mikkelsen Frei 4, Adine Malen Andreassen 2, Bertine Moldestad-Evensen 2, Maria Bergslien Gald 1.

Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 7.

Utvisninger: Tertnes: 3 x 2 min. Larvik: 4 x 2 min.

Det var ekstra hyggelig å se Sanne Løkka Hagen med i angrepsspill for Tertnes for første gang. Sanne har vært skadet siden hun kom til klubben i sommer. Hun nærmer seg heldigvis skadefri nå, men har foreløpig kun spilt i forsvar. Mot Larvik spilte hun begge veier, og var absolutt delaktig i at Tertnes klarte å snu spillet i kampen. Det ble til slutt 6 mål på den blide jenten fra Notodden, og hun ble kåret til banens beste.