Seiersjubel for Tertnesjentene i Larvik – Tertnes

Seiersjubel for Tertnesjentene i Larvik

Det ble ulidelig spennende i sluttminuttene da det ble to poeng mot Larvik i Jotron Arena søndag ettermiddag.

Denne sesongen har det blitt mange jevne kamper, dessverre de fleste med tap. Senest mot Molde sist onsdag var vi foran gjennom nesten hele kampen, men gjør feil på slutten slik at vi «serverer» seieren til Molde i sluttminuttene. Forsvarsspillet, og samhandling mellom forsvar og målvakt, har heller ikke fungert godt nok. Det er derfor ikke tilfeldig at det har blitt terpet ekstra mye på duellspill på trening de siste ukene, og ENDELIG fikk vi betalt for innsatsen!

Vi fikk en god start på kampen mot Larvik, og etter 16 minutter var vi foran med 5 mål. Samme avstand var det til pause (14-9). Mye takket være solid forsvarsspill, i tillegg til at Synna sto trygt og godt bakerst og hadde flere 100% redninger. Blant annet reddet hun to straffekast og presset et tredje utenfor. Men også fremover fungerte det godt, og vi spilte oss til mange sjanser og hadde god uttelling.

Etter pause fortsatte vi å øke forspranget, og etter 10 minutter av 2. omgang ledet vi 20-13. Men så slapp vi oss litt nedpå, og noen unødvendige feil i angrep gjorde at Larvik raskt reduserte forspranget med et par enkle scoringer. I tillegg mistet vi litt av aggressiviteten i forsvarsspillet. Dette ga hjemmelaget fornyet selvtillit, og sakte, men sikkert nærmet Larvik seg bakfra, slik at ledelsen var redusert til 2 mål etter halvspilt omgang.

Larvik fortsatte å jage utligning. Vi klarte å holde på ledelsen noen minutter til, men da det gjensto fire og et halvt minutt på kampuret, kom hjemmelagets utligning til 25-25, og minuttet etter var stillingen 26-26. Men herfra og ut var det vi som styrte kampen:

• Tid 26:49 – Emma scorer på straffe etter gjennombrudd av Birgitte (26-27)
  • Tid 27:50 – Fanny scorer på gjennombrudd (26-28)
  • Tid 28:28 – Synna, som har sittet på benken en periode, er kommet inn igjen og redder nok en straffe av Amanda Kurtovic
  • Tid 29:05 – Eva scorer på gjennombrudd (26-29)
  • Tid 29:36 – Synna redder distanseskudd

Dermed kunne vi endelig juble for seier, den fjerde i rekken denne sesongen, og faktisk den andre mot Larvik.

Birgitte og Fanny delte toppscorertittelen med 5 mål hver, mens Synna ble kåret til banens beste etter en veldig god førsteomgang, samt helt avgjørende redninger i sluttminuttene.

Det var naturlig nok en glad og lettet Tertnes-trener etter at seieren var sikret. Tore Johannessen sier om kampen:

– Vi får en god start på kampen, og spiller solid i forsvar gjennom hele 1. omgang. Vi er tøffe i duellene og hjelper hverandre.

– Fremover er vi veldig lojale mot kampplanen og har god kamprytme, egentlig gjennom det meste av kampen. I 2. omgang har vi en periode der vi er litt for passive i forsvarsspillet og lar Larvik komme inn igjen i kampen. Men jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å avgjøre etter at Larvik utligner bare minutter før slutt.

Larvik – Tertnes 26-29 (9-14)

REMA 1000-ligaen. Jotron Arena. Dommere: Erik Abrahamsen og Mads Myhrstad.

Tertnes: Synna Lien, Josefine Gundersen Lien – Fanny Skindlo 5, Birgitte Karlsen Hagen 5, Emma Holtet 4, Linn Gossé 3, Sanne Løkka Hagen 3, Eva Erdal Moen 3, Rikke Midtfjeld 3, Henrikke Hauge Kjølholdt 1, Hermine Motzfeldt Auberg 1, Maria Bergslien Gald 1, Marthe Hatløy Walde, Avril Mikkelsen Frei.

Toppscorer Larvik: Maja Sæteren 5.

Utvisninger: Larvik: Ingen. Tertnes: 1 x 2 min.

Hermine Auberg og Kaja Kristensen (Foto: Svein André Svendsen)

Allerede til uken er det ny kamp når vi tar i mot Romerike Ravens. Vi håper å ha publikum med oss og inviterer til heiagjeng-konkurranse onsdag kl. 18:30.

Påmelding til heiagjeng-konkurranse og kjøp av klubbilletter her.