Skader og lite rutine – det svinger for Tertnes – Tertnes
Fanny Skindlo mot Larvik i høst (foto John Vint)

Skader og lite rutine – det svinger for Tertnes

Fikk du med deg intervjuet med Fanny Skindlo på www.handball.no? Hvis ikke kan du lese det her:

Hvis Bergen hadde hatt en berg- og dalbane, kunne den vært oppkalt etter Tertnes.

«Alle kan slå alle» er gjennomgangsmelodien når spillere og trenere skal kommentere årets REMA 1000-liga. Den fremste eksponenten for det er kanskje Tertnes. Laget har slått tabellfirer Larvik to ganger, beseiret Fredrikstad med ti mål borte, men er også det eneste laget som har tapt hjemme mot bunnlaget Volda. Sånt har foreløpig gitt nest sisteplass på tabellen.

Forrige lørdag ble det seier 29-26 over Larvik borte, og mange trodde at pilen skulle fortsette å peke oppover. Så ble det tap 22-28 mot Romerike Ravens  hjemme i den påfølgende kampen.

– Hadde jeg hatt et svar på berg- og dalbanen, skulle jeg gjerne ha gitt det. Problemet er nok sammensatt. Vi er en ung tropp, og de som har rutine – Linn Gossé og Birgitte Karlsen Hagen – er nylig kommet tilbake etter skader. Vi har vært i mange jevne kamper, men ikke klart å trekke det lengste strået, sier playmaker Fanny Skindlo om seks tap med tre mål eller mindre.

Fanny Skindlo

Fanny tilhører gjengen som tok NM-gull for junior i mai, og med litt mindre uflaks hadde hun også sittet med et VM-gull for junior, men to dager før avreise måtte hun melde forfall.

På spørsmålet om det frister å spille videre med flagget på brystet, svarer hun at det hadde vært spennende å få prøve seg på rekruttlandslaget, men at dette ikke er noe hun tenker på til daglig.

– Jeg spiller så lenge det er gøy og jeg er motivert, så får vi se hvor langt det bærer. Som det er nå er håndballen en stor del av livet mitt. Du skal ikke se bort fra at jeg ville jobbe hardt for å nå det neste målet.

– Det gjelder bare å holde seg mer skadefri enn Tertnes?

– Det kan du trygt si. I fjor hadde vi ekstremt mye skader, og så er det blitt sånn denne sesongen også. I høst hadde vi bare tre bakspillere tilgjengelig i noen kamper. Vi fikk tre langtidsskader på spillere som skulle ha sentrale roller, Henriette Eggen, Sanne Løkka Hagen og Avril Mikkelsen Frei. Heldigvis er Sanne og Avril tilbake. På grunn av skadene måtte vi alle ta mer ansvar i høst, sier Fanny, som deler midtbackrollen med Avril.

– Mange knepne tap kan tyde på at dere ikke er så underlegne?

– Resultatene gjenspeiler ikke nivået vi har inne. Vi er en god gruppe, men vi er ikke best mot slutten av kampene. Vi trenger å bli mer stabile og holde hodet klart i innspurten. Men når vi får mange skader, betyr det at belastningen på dem på banen blir stor, og vi blir slitne mot slutten. Mange tap har gjort det krevende med videomøte dagen etter og gjengangeren «vi tar med oss det gode».

Fanny Skindlo mot Vipers 
Foto: John Vint
Fann Skindlo mot Vipers (foto John Vint)

– Ny serieordning som demper nedrykksfaren gleder vel Tertnes?

– Blir vi sist og ikke slår tredjelaget i 1. divisjon i kvalik, fortjener vi ikke bedre. Men slår vi Volda søndag, håper jeg at vi er sikret, sier Arendals-jenta, som er høyt verdsatt i Tertnes. Hun takket nettopp ja til en toårskontrakt. Det betyr også fortsatt studier på Handelshøyskolen.

Mandag fyller Fanny Skindlo 21 år. Bursdagsønsket er klart: Borteseier over Volda.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.