Årets viktigste seier? – Tertnes
Emma Holtet (foto: Jon Forberg)

Årets viktigste seier?

Med seier over Volda søndag ettermiddag, kan Tertnes ha tatt et stort steg bort fra den utsatte 12. plassen.

Som kjent skal REMA 1000-ligaen utvides fra 12 til 14 lag neste sesong, hvilket betyr at det etter årets sesong er ingen lag som rykker direkte ned, mens 12. plassen gir kvalifisering mot nr. 3 i 1. divisjon.

Status for tabellsituasjonen før søndagens kamp var at Volda lå nederst på 12. plass med 4 poeng, mens Tertnes hadde 8 poeng på plassen foran. Seier mot nettopp Volda kunne bety at sannsynligheten for at Volda skal kunne ta igjen Tertnes, vil være svært liten. Samtidig visste Tertnesjentene at de gikk til en tøff bortekamp, og 2-målstapet på hjemmebane i oktober, var ikke glemt.

Oppgjøret mellom de to startet da også jevnt, men det gikk ikke lang tid før Tertnes tok tak i kampen. Hjemmelaget ledet for siste gang på stillingen 4-3 etter 9 minutter spilt, deretter overtok Tertnes. Og vi er enige med Volda-trener Halldor Stefan Haraldsson, som i intervju med Norsk Topphåndball etter kampen, sa følgende: – Vi sliter i forsvar og Tertnes feier oss ut av banen de siste 15 minuttene i 1. omgang.

I en periode på 8 minutter blir Volda stående på 7 mål, mens Tertnesjentene stadig øker ledelsen. Til pause står det 20-10 til Tertnes, etter meget solid forsvars- og keeperspill, samt mange gode aksjoner fremover.

Med 10 mål å ta igjen, går Volda hardt ut i starten på 2. omgang. De klarer da også å redusere ledelsen noe, men kommer aldri nærmere enn 7 mål bak. Tertnes øker så igjen, og det ender til slutt med 12-målsseier, 34-22.

Birgitte Karlsen Hagen (foto: Jon Forberg)

Som flere ganger tidligere denne sesongen, ble Emma Holtet toppscorer, og i denne kampen ble det 4 spillemål. Men det aller mest imponerende er likevel at hun scorer på samtlige 8 straffer, og det er det ikke mange som gjør etter henne. Dermed ender det med 12 mål for Emma, og hun blir også kåret til banens beste.

Til Norsk Topphåndball sier Emma:

– Vi tar med oss fokuset vårt inn mot kampen og alle forberedelsene. Vi holder fokuset i 60 minutter selv om vi slurver litt innimellom, men vi er det soleklart beste laget i dag, sier 12-målscoreren.

Dermed er luken til Volda nå blitt 6 poeng, og til Åsane Tidende kommenterte Tertnes-trener Tore Johannessen betydningen av seieren:

– At Volda skal vinne fire av fem kamper nå, ser jeg på som helt utenkelig, og at vi skal tape alle de fem siste, ser jeg heller ikke for meg, så sånn sett var dette en ganske avgjørende kamp.

Nå blir det kamppause i 2 1/2 uke, før Tertnes tar i mot Fana i et nytt lokaloppgjør onsdag 8. mars. Billettsalget til denne kampen åpner om noen dager.

Volda – Tertnes 22-34 (10-20)

REMA 1000-ligaen. Volda Campus Sparebank1 Arena. Dommere: Sondre Liltved og Petter Eia Lien.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Kadija Mårdalen – Birgitte Karlsen Hagen 1, Marthe Hatløy Walde, Henrikke Hauge Kjølholdt 4, Avril Mikkelsen Frei 1, Linn Gossé 2, Sanne Løkka Hagen 3, Adine Malén Andreassen, Emma Holtet 12, Eva Erdal Moen 2, Henriette Karlsen Risti, Hermine Motzfeldt Auberg 2, Rikke Midtfjeld 2, Fanny Skindlo 4, Maria Bergslien Gald 1.

Toppscorer Volda: Iulia Andriichuk 6.

Utvisninger: Tertnes 3 x 2 min, Volda 4×2 min

En glad Tertnesgjeng sammen med supportere som hadde tatt veien fra Bergen (foto: Jon Forberg)