Tertnes feilet i lokaloppgjøret – Tertnes
Emma Holtet (foto: John Vint)

Tertnes feilet i lokaloppgjøret

Alle som har sett oppgjørene mellom Tertnes og Fana de siste årene, vet at de aller fleste kampene har vært jevnspilte og spennende. Det samme forventet nok mange om onsdagens oppgjør, men slik skulle det ikke gå.

Riktignok startet kampen jevnt, og det var heller ikke mange mål de første 15 minuttene av kampen. Hele 5 minutter gikk det før den første scoringen kom, og da var det Tertnes som tok ledelsen 1-0, før Fana raskt utlignet. Og slik fortsatte det utover i omgangen.

Men en dårlig periode for Tertnesjentene midtveis i omgangen, der også to tette utvisninger bidro til at Fana fikk et lite overtak, gjorde at jentene fra Bergen sør fikk en ledelse på tre mål som de beholdt ut omgangen. Men på tross av ledelsen, følte nok de fleste på tribunen at denne kampen var helt åpen, selv om Tertnes hadde noen mål å ta igjen.

2. omgang startet da også bra for hjemmelaget, men hver gang Tertnes scoret, svarte Fana raskt, slik at avstanden forble den samme. Men etterhvert mislyktes Tertnesjentene med presset mot Fana-forsvaret, samtidig som de slet med å henge med defensivt, dermed kunne Fana øke ledelsen jevnt og trutt.

Det ender til slutt med 10-målsseier til Fana, og Tertnes kan ikke annet enn å gratulere. Men en stor honnør fortjener det flotte hjemmepublikum som heiet og støttet jentene våre helt til siste slutt av kampen; dette er noe som blir satt stor pris på. 💙

Nå er det ørlille håpet en hadde om sluttspillplass definitivt slukket, hvilket betyr at Tertnes må belage seg på rekordtidlig sesongslutt, etter at siste seriekamp er spilt hjemme mot Fredrikstad 29. mars.

Det blir dermed mulighet for å en lang og god sesongoppkjøring, med fokus på å ta ytterligere steg som gruppe, og som individuelle utøvere.

KAMPFAKTA

Tertnes-Fana 24-34 (12-15)

Åsane Arena. REMA 1000-ligaen kvinner.

Tilskuere: 789

Dommere: Chris-André Hansen og Tom Martinsen

Mål for Tertnes: Synna Lien, Kadija Mårdalen, Josefine Gundersen Lien – Birgitte Karlsen Hagen 2, Marthe Walde, Henrikke Hauge Kjølholdt, Avril Mikkelsen Frei 1, Linn Gossé 4, Sanne Løkka Hagen 4, Emma Holtet 6, Eva Erdal Moen 1, Henriette Karlsen Risti, Hermine Motzfeldt Auberg 2, Rikke Midtfjeld 1, Fanny Skindlo 3, Maria Bergslien Gald

Toppscorer Fana: Sara Berg 12 (5 str)

Utvisninger: Tertnes 5×2 minutter, Fana 3×2 minutter.