Endelig ny hjemmeseier – Tertnes
Tertnes-jubel etter sesongens andre hjemmeseier (Foto: John Vint)

Endelig ny hjemmeseier

Med Aker på 10. plass og Tertnesjentene på 11. plass (begge lag med 10 poeng), var det forventet at det ville bli en jevnspilt kamp i Åsane Arena onsdag kveld.

Og kampen startet som forventet. Lagene fulgte hverandre tett de første minuttene, men etterhvert fikk Tertnes et lite overtak, og var ett til tre mål foran gjennom store deler av omgangen. Likevel manglet det litt på tempoet og spillerne ble stående for alene i forsvar, mens Aker etterhvert fikk uttelling på sitt ankomstsspill. Så etter at Tertnes var foran på 10-7 etter 21 minutter, reduserte Aker ledelsen, og bare få sekunder før pausesignalet lød, utlignet Oslo-laget til 13-13.

Sanne Løkka Hagen og Emma Holtet (foto: John Vint)

Da lagene kom på banen etter hvilen, så det ut til pausepraten i garderoben hadde hatt god effekt på Tertnesjentene. For selv om det var Aker som først gikk opp i ledelsen (13-14 og 14-15), var dette siste gang i kampen at bortelaget var foran i målprotokollen. Tertnes økte tempoet og lyktes i kontringsspillet, og fikk dessuten kantspillerne mer med i spillet.

Dette så ut til å smitte over på entusiasmen i forsvarsspillet. For selv om Aker-spillerne til tider fikk komme litt for lett til fra 6 meter, ble det kjempet mye bedre bakover, og flere baller ble gjenvunnet pga. høyere intensitet og vilje i forsvar. Fra halvspilt 2. omgang og ut hadde Tertnes god kontroll på kampen, og målet om å vinne med minst 6 mål, var innen rekkevidde. Det endte til slutt med seier 33-25, og Tertnesjentene kunne endelig juble for sin andre hjemmeseier for sesongen. Åttemålsseier betyr også at ved evt. poenglikhet ved serieslutt, vil Tertnes være foran Aker på innbyrdes oppgjør (Tertnes tapte med fem mål i bortekamp mot Aker før jul).

Sanne ble kåret til vår beste spiller, mens det var tre jenter som delte på toppscorertittelen, alle med seks mål hver: Sanne, Emma og Henrikke.

At det var altfor få tilskuere som fikk oppleve denne etterlengtede hjemmeseieren, synes vi var synd, men vi håper å skape en god ramme og at publikum kommer tilbake når jentene om to uker møter Fredrikstad i Åsane Arena i den aller siste kampen for sesongen.

Tertnes-Aker 33-25 (13-13)