Earth Hour 25. mars kl. 20:30 – Tertnes
Earth Hour

Earth Hour 25. mars kl. 20:30

Helt siden 2007 har mennesker verden over markert Earth Hour ved å slukke lyset i én time. I 2023 trappes innsatsen opp, for å skape den største timen for jorden, #BiggestHourForEarth.

Earth Hour er verdens største grasrotbevegelse for miljøet og tar sikte på å engasjere enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter over hele verden. Earth Hour har spredd seg fra en enkelt markering i Sydney i 2007 til en global bevegelse for natur og miljø, og har vært arrangert i Norge hvert år siden 2009. Denne fellesdugnaden er en symbolsk handling for å markere at verden står sammen mot klimaendringene, og mellom klokka 20:30 og 21:30 slukker vi lyset i millioner av hjem, bygninger og landemerker over hele verden.

I 2023 lanserte FNs klimapanel en ny klimarapport. Denne konkluderer med at tiden for å begrense global oppvarming er i ferd med å renne ut. De neste syv årene blir kritiske for kloden vår. Vi må fase ut fossil energi, kutte utslipp og restaurere natur. Dessuten er det viktig å sørge for at vi har et mer bærekraftig forbruk, slik at vi holder oss innenfor planetens tålegrenser.

For at vi skal klare dette må individer, samfunn, næringsliv og regjeringer trappe opp innsatsen for å beskytte og bevare jordkloden.

Dette er bakgrunnen for at Earth Hour har fått et nytt fokus:

Fra 2023 oppfordres det til å lage #BiggestHourForEarth, ikke bare ved å slå av lyset, men ved at vi selv kobler av og tar en pause fra våre hverdagslige gjøremål og bruker 60 minutter på å gjøre noe positivt for naturen og oss selv.