Grasrotandelen – en viktig støtte til topphåndballsatsingen! – Tertnes

Grasrotandelen – en viktig støtte til topphåndballsatsingen!

Grasrotandelen er et genialt system utviklet for frivillige organisasjoner, og gjennom Grasrotandelen kan klubbene tjene betydelige summer gjennom støtte fra grasrotgivere.

Ved starten på 2023 hadde Tertnes Håndball Elite ca. 115 grasrotgivere, som til sammen genererte nesten 100 000 kr for klubben i 2022. Grasrotandelen er blitt en stabil og viktig inntekt for Tertnes, og den er ikke ubetydelig for klubbens topphåndballsatsing.

Eksempelvis var klubbens reisekostnader i 2022 på ca. 750 000 kr, og grasrotmidlene i fjor ble brukt til å dekke inn deler av denne kostnaden. Med en liten organisasjon med få medlemmer, er vi avhengige av at flere enn medlemmene støtter og heier på klubben. Vi håper derfor at enda flere ønsker å bidra til Tertnes på denne måten, og vi oppfordrer til å velge Tertnes Håndball Elite blant alle de ca. 30 000 grasmottakene som finnes i Norge.

Grasrotandelen er blitt en stabil og viktig inntektskilde for Tertnes, og den er ikke ubetydelig for klubbens topphåndballsatsing.

Daglig leder i Tertnes Håndball Elite, Marit Brox

75 år med overskudd til gode formål

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap som har enerett på en lang rekke pengespill på det norske markedet. Norsk Tippings samfunnsoppdrag er å tilby spill som skaper spenning og underholdning innenfor ansvarlige rammer. Overskuddet som skapes fordeles til samfunnsnyttige formål. Selskapets overskudd fordeles til formålene som er vedtatt i Lov om pengespill.

I år er det 75 år siden den første tippekupongen ble lansert i Norge, og siden den gang har det skjedd mye. Hele overskuddet til Norsk Tipping går tilbake til samfunnet, til idrett, kultur og samfunnsnyttige formål. Siden den første tippelappen i 1948 og frem til i dag har over 180 milliarder kroner gått tilbake til alle disse ulike samfunnsnyttige formålene. Overskuddet vokser, og i dag bidrar Norsk Tipping, hver eneste dag, med 15 millioner kroner til gode formål, som for eksempel topp- og breddehåndballen.

Skaper magiske øyeblikk og gir drømmene en sjanse

Om det handler om en håndballklubb som øremerker midlene til ungdomsavdeling, arrangerer håndballskole, kjøper nye draktsett eller sender A-laget på treningsleir, så finnes det en fellesnevner. Midlene er gitt til noe som skaper engasjement i lokalsamfunnet, og gjennom den innsatsen disse mottakerne yter benyttes midlene fra Norsk Tipping til å skape magiske øyeblikk for andre. Norsk Tipping bidrar til å gi drømmene våre en sjanse. Topp- og breddeklubber i håndballnorge er eksempler på noen som mottar tippemidler fra Norsk Tipping, men det fordeles penger til veldig mye annet, stort og smått, fra nord til sør og øst til vest. Norsk Tipping skal være hele folkets spillselskap, men også en viktig samfunnsaktør som bidrar til felles møteplasser.