Stine og Vilde til topps i European League – Tertnes

Stine og Vilde til topps i European League

Det var danske Herning-Ikast Håndbold som til slutt gikk seirende ut av finalen i årets EHF European League for kvinner. Og blant spillerne på mesterlaget finner vi to tidligere Tertnes-spillere, Stine Ruscetta Skogrand og Vilde Ingeborg Johansen!

Som kaptein var det Stine som fikk æren av å løfte det store seierstrofeet etter at finaleseieren mot Nykøbing-Falster var sikret. Jenten fra Fyllingsdalen har vært i Ikast siden 2018, etter å ha startet sin profftilværelse utenlands i Silkeborg-Voel i 2016, og Stine har foreløpig kontrakt med klubben til 2025. Vilde har vært i Ikast siden sommeren 2019.

Også tidligere har det vært mange norske spillere på Ikast. Gro Hammerseng-Edin, Ida Alstad og de tidligere Tertnes-spillerne Isabel Blanco, Kari-Anne Henriksen og Tonje Løseth er blant nordmennene som har spilt for laget fra Midtjylland. Årets utgave av Ikast består av fire norske spillere, for i tillegg til Stine og Vilde, er Andrea Austmo Pedersen og Ingvild Bakkerud med på laget.

I det hel-danske finaleoppgjøret var det Nykøbing-Falster som startet best, men fra Ikast tok kommandoen i siste del av 1. omgang, var de det klart beste laget og vant til slutt fortjent 31-24.

Vi gleder oss over at våre tidligere spillere har suksess, og gratulerer Stine og Vilde med finaleseieren! En gang Tertnesjente, alltid Tertnesjente!💙💙