Velkommen til Tertnes, Emilie – Tertnes
Emilie Fauske Helland (foto: Tove Lise Mossestad, 2021)

Velkommen til Tertnes, Emilie

En ny lokal spiller har signert for Tertnesjentene. Emilie Fauske Helland har hatt en fin utvikling hos vår samarbeidsklubb Åsane Håndball de siste sesongene, og nå tar hun steget videre, til spill på øverste nivå.

Foto: Tertnes, 2023

Den høyreiste bakspilleren begynte å spille håndball i BHK, og var også i TIF Viking innen hun kom til Åsane. Nå er Emilie klar for et nytt kapittel, og 1. mai ble hun offisielt Tertnes-spiller. Men allerede i fjorårssesongen fikk hun sin debut i REMA 1000-ligaen, noe som var mulig pga. klubbsamarbeidet mellom Tertnes og Åsane. I tillegg ble Emilie norgesmester for junior i 2022, med det sammensatte laget som besto av spillere fra Tertnes, Åsane og Fyllingen.

Dermed er Emilie en kjent spiller for trenerteamet i Tertnes, som ikke er en ulempe når laget gjør sine forberedelser til en ny sesong.

Tore Johannessen sier følgende om det å få Emilie med laget permanent:

– Emilie blir først og fremst en solid forsterkning i forsvarsspillet vår, der det gir oss flere muligheter og alternativer. Hun er en tøff duellspiller, med god spilleforståelse, og nå er hun klar for å ta ansvar på nytt nivå. Emilie har i tillegg et uforløst potensiale i angrepsspillet, med et tungt skudd, og dette håper vi å kunne bidra til å utvikle videre.

Emilie i NM-juniorkamp mot Fredrikstad (foto: Einar Kvalheim, 2021)

Hva tenker så Emilie selv om overgangen til Tertnes og eliteseriespill?

– Jeg har signert for Tertnes fordi jeg har lyst til å prøve meg på øverste nivå i Norge. Med flinke medspillere og trenere har jeg stor tro på at jeg vil ha en god utvikling de neste årene i Tertnes. Gjennom samarbeidet mellom Åsane og Tertnes kjenner jeg både spillere og trenere fra før, og jeg vet at jeg kommer til en veldig fin og treningsvillig gjeng, hvor jeg vil trives godt, også sosialt.

– Min største styrke er forsvarsspillet, der jeg håper jeg kan være en forsterkning for laget. Dessuten ønsker jeg å utvikle meg som angrepsspiller, slik at jeg kan være med å bidra fremover på banen også, spesielt med skudd fra distanse.

Det er ikke bare på håndballbanen at Emilie, som fyller 22 år i sommer, har ambisjoner. Hun ønsker å bli lege og målet er å komme inn på medisinstudiet i Bergen fra høsten. Det blir med andre ord en travel hverdag fylt med mye trening, kamper og studier, men i Tertnes har vi mange spillere som kombinerer tøffe studier med topphåndballsatsing, og vi er sikker på at også Emilie skal få dette til å fungere!

Velkommen til Tertnesfamilien, Emilie – vi gleder oss over at du nå er en av våre!💙

Foto: John Vint, 2022