Opplæringshelg for TV-produksjonsteam – Tertnes

Opplæringshelg for TV-produksjonsteam

Ifm. Lerøy Elitecup helgen 19.-20. august inviterte Tertnes de tre andre REMA 1000-ligalagene i Bergen til opplæring for klubbenes egne TV-produksjonsteam.

HandballTV.com er topphåndballens egen TV-produkt. Da eliteserieklubbene sto uten TV-avtale i 2015, ble HandballTV.com etablert, og klubbene startet med enkle 2-kameraproduksjoner. Etter noen år kjøpte Amedia rettighetene, slik at kampene ble streamet på Direktesport, men fortsatt produsert av klubbene. Kvaliteten på sendingene ble stadig blitt bedre, og i de fleste arenaene benyttes nå enten 3 eller 4 kamera. Foran 2022-23 sesongen kjøpte TV2 rettighetene, slik at alle kampene nå streames på TV2 Play, med klubbene som produksjonsansvarlige.

I Tertnes er det Vidar Trellevik som har vært produksjonsansvarlig helt siden starten i 2015. I tillegg til at Vidar er nestleder i styret i Tertnes Håndball Elite, har den erfarne mediemannen, som har drevet med film- og TV-produksjon i en mannsalder, æren for at Tertnes’ kampproduksjoner har vært blant de beste i klassen. Vidar har også sørget for god kompetanseoverføring til unge skoleelever og studenter som har fått sin første erfaring med TV-produksjon gjennom kampene våre.

Dermed var det ikke unaturlig at det var Vidar som samlet de fire REMA 1000-ligaklubbene i Bergen til en felles opplæringshelg for klubbenes TV-team, der både Bergen Håndball, Viking TIF, Fana og Tertnes var representert. Daniel Spanic fra Norsk Topphåndball hadde ansvaret for opplæringen, og blant deltakerne var det helt ferske kamerafolk og produsenter, samt noen mer rutinerte som fikk oppfrisking. Også nye kommentatorer fikk prøve seg live ifm. med at Lerøy Elitecup ble arrangert i Åsane Arena.

Det hele ble avsluttet med produksjon av kampen mellom Tertnes og Fana. Det var to komplette produksjonssett, slik at alle de 16 deltakerne fikk vist hva de hadde lært i løpet av helgen. Så nå er det bare å glede seg til sesongstart, og forhåpentligvis mange spennende kamper å følge på TV2 Play.