Nedtur i hjemmeåpningen – Tertnes

Nedtur i hjemmeåpningen

Tertnes tapte sesongåpningen 32–35 borte mot Fredrikstad, og gjestene Follo røk 20–34 mot Sola, så det var to revansjesugne lag som møttes i Åsane Arena onsdag kveld. Men det ble dessverre ikke den oppturen Tertnesjentene håpet på.

Etter en litt treg start, med bare 0-1 etter fire minutter, var det bortelaget, og ikke minst en strålende opplagt Mirela Gjikokaj, som fikk momentum i kampen. Venstrebacken, med landskamper for Kosovo, herjet til tider med hjemmelaget, og hun ga seg ikke før hun hadde prikket 8 mål bak Synna Lien i Tertnesburet. Dessverre fortsatte også den leie trenden med for mange personlige feil fra hjemmelaget, og det straffer seg. Trioen Gjikokaj, Silje Alvestad og Aleksandra Mandic slo nådeløst til når de fikk sjansen, og sørget for at pauseresultatet var 11–16.

Andre omgang begynte slik den første sluttet, med Gjikokaj som scoret. Men, det var absolutt andre takter fra Tertnesjentene nå. Kadija Mårdalen kom inn i mål, det var plutselig Tertnes som utnyttet tekniske feil, og på et tidspunkt sto det 18–19 på tavlen. Men det ble da også det nærmeste Tertnesjentene kom. Etter en periode med mye rot og tekniske feil fra begge lag, ble det gjestene som kjempet kampen inn i sitt spor, og kunne dra hjem med en fortjent 23–30 seier i bagasjen.

Skuffet gjeng

Under den korte praten etter kampen, var det naturligvis en skuffet gjeng, blåkledde som prøvde å trøste hverandre. Mantraet var at det kommer en ny sjanse allerede på søndag, lokaloppgjøret borte mot Fana. Der har Tore Johannessen utelukkende ett fokus; seier.

– Hovedmålet nå er å vinne, uansett, og ikke fokusere på å se bra ut, sa han etter kampen. Kveldens kamp oppsummerte han enkelt. – For dårlig, rett og slett. Johannessen så jo det alle på tribunen også ble vitne til. Et hjemmelag som kom for dårlig ut og ble stående på hælene gjennom hele 1. omgang.

– Men, det ble mer energi i andre omgang, da kom vi ut med vilje og tempo. Vi henger godt med, vi spiller godt syv mot seks, og vi hang fint med til 18–19. Da gjør vi noen dårlige vurderinger, og mister kampen, sukker Johannesen, før han oppsummerer. – Det var tungt å tape i dag.

Tertnes- Follo 23-30 (11-16)

REMA 1000-ligaen, Åsane Arena. Dommere: Jens Førsund og Valton Hoxha.

Tertnes: Synna Lien – Kadija Mårdalen, Fanny Skindlo 4, Rikke Midtfjeld 4, Sanne Løkka Hagen 3, Avril Mikkelsen Frei 2, Maria Bergslien Gald 2, Hermine Motzfeldt Auberg 2, Henriette Espetvedt Eggen 2, Birgitte Karlsen Hagen 2, Emma Holtet 2, Eva Erdal Moen, Henriette Karlsen Risti, Marthe Hatløy Walde, Emilie Fauske Helland, Vilde Janbu Fresvik

Toppscorer Follo: Mirela Gijikokaj 14.

Utvisninger: Tertnes 4×3, Follo 2×3.