Satt på plass av gammel storhet – Tertnes

Satt på plass av gammel storhet

Den gode innsatsen i naboduellen mot Fana og det faktum at vi hadde slått Larvik i de to siste innbyrdes oppgjørene, gjorde at spillere og publikum kom til Åsane Arena onsdag kveld med håp om sesongens første seier.

Det håpet svant dessverre temmelig kjapt. Allerede etter fire minutter ledet gjestene 0-3, og etter det så de seg aldri tilbake. De av oss som er gamle nok til å huske Larvik i sine glansdager, fikk mange kalde gufs av gammel storhet denne kvelden. Larvik, som i sin tid vant alt de tok i, har virkelig funnet tilbake til sitt gamle selv, og utover i omgangen ble det dessverre en topp mot bunn kamp. Tertnes var riktignok nære på 3-4, men ettersom Eli Skogstrand storspilte på sin gamle hjemmebane, og Maja Sæteren scoret på løpende bånd, gikk vi til pause på 11-15 til bortelaget.

I andre omgang prøvde Tore Johannessen og trenerteamet alt for å hente det inn igjen. Hyppige bytter og en del 7 mot 6-spill med en ekstra utespiller, men det hjalp på ingen måte. Larvik visste å utnytte det tomme buret, hjemmelagets mareritt med tekniske feil fortsetter, og gjestene var generelt sett bare bedre i kveld. Skogstrand, Sæteren og co. ga seg ikke før det sto 24 -33 på tavlen.

4. oktober står Aker på motsatt banehalvdel, til et spennende oppgjør i bunnen av tabellen.

Tertnes – Larvik 24-33 (11-15)

REMA 1000-ligaen. Åsane Arena. 615 tilskuere. Dommere: Fredrik Andresen og Jørgen Nystad Vold.

Tertnes: Synna Lien, Kadija Mårdalen – Birgitte Karlsen Hagen 4 (1 straffe), Marthe Hatløy Walde, Emilie Fauske Helland, Henriette Karlsen Risti, Avril Mikkelsen Frei, Sanne Løkka Hagen 2, Henriette Espetvedt Eggen 1, Emma Holtet 7, Eva Erdal Moen, Hermine Motzfeldt Auberg 1, Rikke Midtfjeld 3, Vilde Janbu Fresvik, Fanny Skindlo 2, Maria Bergslien Gald 4.

Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 10 (1).

Utvisninger: Tertnes 4×2 minutter, Larvik 4×2.