Sesongens første seiersdans – Tertnes
Foto: John Vint

Sesongens første seiersdans

Åsane Tidende skrev en fin sak etter sesongens første seier som kom på Aker onsdag kveld. Saken er her gjengitt i sin helhet (følge lenken for å lese saken i Åsane Tidendes nettavis):

«Tertnes har fått en skrekkelig start på sesongen og stod med ett fattig poeng etter de fem første kampene.I den sjette serierunden kom endelig den første seieren:

– Endelig seier. Det var enormt deilig, så enkelt er det, sier banens beste og nimålsscorer Emma Holtet, etter at Tertnes tok sesongens første seier da Aker ble slått 28-26 i Åsane Arena.

– Vi må ingenting

Hun nekter likevel å gå med på at onsdagens bunnoppgjør mot Aker var en «må vinne-kamp» etter Tertnes sin skrale sesongstart.

PÅ GANG: – Vipers-kampen ga oss selvtillit, det sier seg selv når du møter og spiller jevnt med verdens beste klubblag. Vi tok de skikkelig på  sengen og det har skapt god stemning. Den stemningen blir bare enda bedre etter vår første seier.

– Vi må ingenting og kan aldri gå med den innstillingen at vi må det. Vi var enige om å angripe i denne kampen her. Vi hadde en kjempekamp mot Vipers, så planen var å angripe og det gjorde vi.

– Vipers-kampen ga oss selvtillit, det sier seg selv når du møter og spiller jevnt med verdens beste klubblag. Vi tok de skikkelig på sengen og det har skapt god stemning. Den stemningen blir bare enda bedre etter vår første seier.

– Dette er bare begynnelsen

Nå mener hun Tertnes kommer til å våkne for alvor:– Vi har mer mer inne, dette er bare begynnelsen. Nå skal vi fortsette å angripe og bygge videre på det vi har fått til i de to første kampene. Vi er kaldere i hodene våre enn Aker og gjør det vi har blitt enige om, og da vinner vi slike kamper.

Trener Tore Johannessen er klokkeklar på at viktigheten av å ta to poeng etter den imponerende borteprestasjonen mot Vipers var viktig.

SEIER: Henriette Espetvedt Eggen kunne juble for seier.

– Betyr alt

– Det betyr egentlig alt å endelig få en seier. Skulle vi få noe ut av den gode prestasjonen mot Vipers, spesielt offensivt, måtte vi vinne i dag og vise at vi er på gang.

– Det er tidlig i sesongen, men vi fikk en god følelse sist som hadde vært vekke om vi hadde rotet bort poeng i dag. Jeg ser en god trend den siste tiden. Vi har jobbet for å få inn mer spilleglede, mer trøkk i forsvarsspillet og mer entusiasme, og vi begynner å vise at vi er på vei til noe. I dag avgjorde vi utover i 2. omgangen, og selv om vi ikke klarte å dra i fra, klarte vi å holde ut og ta seieren, det kan være utfordrende i den situasjonen vi stod i med tanke på at vi var uten seire, så det var sterkt, sier han.

– Har det gjort noe med spillergruppen at dere har stått uten seier?

– Ja, det tror jeg det har. Så har det hjulpet med de prosessene de siste to ukene. Nå har vi det gøyere på banen, og vi skal bygge videre på momentumet vi har skapt nå. Vi har to fine prestasjoner bak oss.»

KAMPFAKTA

Tertnes – Aker 28-24 (13-12)

REMA 1000-ligaen. Åsane Arena. 1005 tilskuere (fellesarrangement med Viking TIF-Kolstad). Dommere: Fredrik Andresen og Jørgen Nystad Vold.

Tertnes: Kadija Mårdalen, Synna Lien – Marthe Hatløy Walde, Emilie Fauske Helland, Henriette Karlsen Risti 4, Avril Mikkelsen Frei 2, Sanne Løkka Hagen 1, Henriette Espetvedt Eggen 4, Emma Holtet 9, Eva Erdal Moen 1, Martine Hellesø Knutsen 1, Vilde Janbu Fresvik 1, Rikke Midtfjeld, Fanny Skindlo 1, Maria Bergslien Gald 3.

Toppscorer Aker: Freja Emilie Vinther Christensen og Mia Kristin Syverud, begge 7

Utvisninger: Tertnes 2×2 minutter og 2 røde kort, Aker 3×2 og 1 rødt kort.