Skuffende tap mot tabellnabo – Tertnes

Skuffende tap mot tabellnabo

Etter opptur med hjemmeseier mot Aker sist uke, samt spillemessig opptur mot Vipers uken før, var det optimisme og forventninger om nye poeng da Tertnesjentene dro til Skien for å møte tabellnabo Gjerpen på søndag.

Før søndagens kamp lå Gjerpen foran Tertnes med ett poeng mer, noe som betydde at med borteseier ville lagene bytte plass på tabellen.

Det ble en jevn start på kampen. Tertnes sto godt i forsvar og spilte seg til gode sjanser i angrep, og selv om en ikke fikk maks uttelling, opplevdes det som at det kun var et tidsspørsmål før laget skulle ta kontroll på kampen. Men istedet var det hjemmelaget som tok styringen og opparbeidet seg en liten luke. Det ble for store rom i Tertnes-forsvaret, og slurv fremover førte til for mange aksjoner uten uttelling.

Dermed klarte Gjerpen å dra i fra, og til pause var stillingen 17-13 til hjemmelaget. Andreomgangen startet heseblesende med feil fra begge lag, men istedet for at Tertnes klarte å tette luken, beholdt Gjerpen overtaket, og økte avstanden til 6 mål.

Da kunne det se ut som at kampen var kjørt for Tertnes. Men i de siste 15 minuttene klarer Tertnesjentene å snu kampen, og det er de som er best i denne perioden. Et offensivt forsvarsspill stresser hjemmelaget til å gjøre gjentatte feil, og fremover løsner det. Vel 3 minutter før slutt er avstanden krympet til ett mål bak (26-25), og kun et stangskudd i det påfølgende angrepet hindrer Tertnes i å få den forløsende utligningsscoringen. Istedet går Gjerpen opp i 2-målsledelse, og når en til slutt er tvunget til å åpne forsvaret med å spille mann mot mann, kan Gjerpen sikre seieren med nok en scoring. Dermed ender det med et skufffende 2-målstap, 28-26.

Etter 6 flotte mål fra sin venstre kantposisjon, blir Maria kåret til banens beste, mens Emma blir vår toppscorer med 9 mål (inkl. 5 på straffe).

Nå venter halvannen uke med kampfri pga. landslagsaktivitet, før vi får Sola på besøk to ganger på mindre enn en uke: REMA 1000-ligakamp onsdag 18. oktober og NM åttedelsfinale tirsdag 24. oktober.

Gjerpen – Tertnes 28-26 (17-13)

REMA 1000-ligaen. Skienshallen. 325 tilskuere. Dommere: Erik Abrahamsen og Mads Myhrstad.

Tertnes: Kadija Mårdalen, Synna Lien – Marthe Hatløy Walde 1, Emilie Fauske Helland, Henriette Karlsen Risti 1, Avril Mikkelsen Frei, Sanne Løkka Hagen 3, Henriette Espetvedt Eggen 1, Emma Holtet 9, Eva Erdal Moen, Martine Hellesø Knutsen, Rikke Midtfjeld 2, Vilde Janbu Fresvik, Fanny Skindlo 3, Maria Bergslien Gald 6.

Toppscorer Gjerpen: Ingvild Bersås Westersjø 6

Utvisninger: Tertnes 3×2 minutter, Gjerpen 1×2 minutter