TERTNESJENTENE STØTTER ROSA SLØYFE – Tertnes

TERTNESJENTENE STØTTER ROSA SLØYFE

Oktober er måneden som setter fokus på «Rosa Sløyfe»-aksjonen som viser solidaritet med brystkreftrammede, sprer informasjon og øker kunnskapen om brystkreft. Dette året ønsker også Tertnesjentene å bidra til Rosa Sløyfe og kampen mot brystkreft, og når vi spiller mot Sola onsdag 18. oktober, blir dette vår Rosa Sløyfe-kamp.

Vi har derfor planlagt følgende tiltak der alle inntekter i sin helhet går til Brystkreftforeningen:

 • Tertnesjentene varmer opp og løper inn i fine rosa Umbro t-skjorter. Etter kamp vil t-skjortene bli signert av Tertnesjentene og solgt for kr 300 pr stk. Salget vil foregå via facebook; mer informasjon kommer.
 • Også flaggbærerne våre i denne kampen, Tertnes J2010, vil bære rosa t-skjorter som vil bli tilgjengelige for salg etter kampen.
 • Om noen dager starter vi loddsalg med flotte premier gitt av våre samarbeidspartnere og andre støttespillere, og premielisten vil bli presentert. Vinnerne vil bli trukket i pausen i Rosa Sløyfe-kampen.
 • Vi har opprettet vår egen digitale bøsseaksjon som kommer til å være åpen resten av oktober. Ønsker du å bidra med valgfritt beløp til aksjonen, kan du scanne QR-koden nederst eller gå inn via denne lenken.

I itllegg kommer Brystkreftforeningen til å være tilstede under kampen 18. oktober for å selge årets utgave av den rosa sløyfen (designet av Fam Irvoll), samt gi informasjon om både Rosa Sløyfe-aksjonen og kreftsaken. Du kan også lese mer om Rosa Sløyfe her.

Forskning nytter

Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen hos kvinner, og forekomsten er økende. Muligheten for å overleve og leve et godt liv etter brystkreft blir stadig bedre. Mest av alt på grunn av forskning, men det trengs fortsatt mer kunnskap.

Fakta:

 • Rosa sløyfe er en internasjonal informasjons- og solidaritetskampanje til støtte for brystkreftforskning og brystkreftprosjekter
 • Rosa sløyfe arrangeres for 25. året i år!
 • Brystkreft er den hyppigste kreftformen blant kvinner, og forekomsten er økende. Én av ti norske kvinner utvikler brystkreft i løpet av livet.
 • Mye takket være forskning overlever 9 av 10 kvinner, men svært mange lever med ettervirkninger og senskader etter behandling.
 • 1 av 4 kvinner får tilbakefall, og fremdeles dør ca. 600 hvert år.
 • Årets tema for aksjonen er: forskning nytter!
 • Fokuset er på viktigheten av videre forskning, og at forskning skal redde liv, men også forlenge og forbedre liv.
 • Siden 1999 har Rosa sløyfe bidratt med over 415 millioner kroner til brystkreftsaken.

BLI MED OSS I Å STØTT DEN VIKTIGE KAMPEN MOT BRYSTKREFT!

Husk å kjøp billett til kampen!

Billettene finner du i Tertnes-appen (Tertnes Håndball), eller her.