To vestlandsderby på 6 dager – Tertnes
Fanny Skindlo (foto: John Vint)

To vestlandsderby på 6 dager

I løpet av 6 dager møter vi Sola 2 ganger, og begge kampene spilles i Åsane Arena.

Det første møtet var REMA 1000-ligakampen sist onsdag, en kamp der Tertnesjentene fikk en god start. Men godt angrepsspill, og Kadija bakerst med flere fine redninger, tok vi ledelsen i kampen fra start. Men Sola hadde kontakt, og ved halvspilt 1. omgang, gikk Sola opp i ledelsen for første gang. Til pause sto det 12-14 til bortelaget, men med mål om litt bedre uttelling på sjansene vi skapte, hadde vi tro på at vi skulle være med og kjempe om seieren helt til slutt.

Det så da også lyst ut da Henriette Eggen utlignet til 15-15 etter knapt 3 minutter spilt av 2. omgang. Men selv om Sola tok tilbake ledelsen, holdt avstanden seg på 2-3 mål frem til ca. 13 minutter av 2. omgang, og det var fortsatt kamp. Men så tok bortelaget for alvor grep om kampen, og de økte ledelsen til de var 8 mål foran ca. 10 minutter før slutt. Kampen var da i realiteten avgjort, og det endte med Tertnes-tap 24-32.

Kadija ble kåret til banens beste spiller, mens Henriette E. ble vår toppscorer med 6 mål.

Tertnes – Sola 24-32 (12-14)

REMA 1000-ligaen. Åsane Arena, 608 tilskuere. Dommere: Rebecca Røsberg Skjold og Antonie Seierstad Dale.

Tertnes: Synna Lien, Kadija Mårdalen – Marthe Hatløy Walde 1, Emilie Fauske Helland, Henriette Karlsen Risti 1, Avril Mikkelsen Frei 3, Sanne Løkka Hagen 3, Henriette Espetvedt Eggen 6, Emma Holtet 2, Eva Erdal Moen, Martine Hellesø Knutsen, Rikke Midtfjeld 2, Vilde Janbu Fresvik, Fanny Skindlo 3, Maria Bergslien Gald 3

Toppscorer Sola: Camilla Herrem 8 (3 str.).

Utvisninger: Tertnes: 3 x 2 min. Sola: 1 x 2 min.

NM-kamp på tirsdag

Men tross 8-målstap på onsdag: Når så lagene skal møtes igjen allerede på tirsdag, har Tertnesjentene, ingen grunn til å ikke tro på at denne kampen kan ende annerledes. Vi spilte oss til mange gode sjanser på onsdag, men vi må hindre at Sola får mulighet til å kjøre kontringsspillet sitt, som de jo er veldig gode på.

Kampen på tirsdag er en NM-kamp, dvs. åttedelsfinale i NM. Laget som går seirende ut av oppgjøret, har da bare ett hinder igjen igjen før en evt. FInal4 opplevelse i Arendal i februar.

Kampstart på tirsdag er kl. 18:30. Ingen kampsending på TV2 Play denne gangen, men kampen kan ses på MyGame.