NM-exit også for juniorjentene – Tertnes
Sanne scoret 11 mål, og ble kåret til banens beste i NM junior-kampen mot Ålgård

NM-exit også for juniorjentene

Det var en forventningsfull gjeng med juniorjenter fra Tertnes og Åsane som onsdag satte kursen for Rogaland. Målet var åttedelsfinale i NM, og motstander Ålgård HK.

Selv om vi visste at det ville bli en vanskelig kamp mot et lag om spiller tøft og kriger om hver ball, var det forhåpninger om at avansement til kvartfinalen var innen rekkevidde.

Kampen startet jevnt, og lagene fulgte hverandre gjennom hele første omgang, men kun ett-to måls differanse det meste av omgangen. Da lagene gikk til pause, var stillingen 14-12 til hjemmelaget, og det er verdt å merke seg at på dette tidspunktet hadde Sanne Løkka Hagen scoret hele 10 av våre 12 mål.

2. omgang fortsatte litt på samme måte, med god uttelling for begge lag. Men ca. 20 minutter inn i omgangen får Ålgård en liten luke og drar i fra. Vi har fortsatt mulighet til å komme tilbake, men da Ålgård går opp i 5-målsledelse med kun 2 og 1/2 minutt igjen på kampuret, er det i realiteten avgjort. Til slutt ender det med hjemmeseier 33-27.

Trener Geir Krogvik sier følgende om kampen:

– Kampen ble vel litt som vi hadde snakket om på forhånd, med mye kriging og tøffe dueller. Vi løser for dårlig distanseskuddene deres, det er jeg skuffet over. Offensivt blir det altfor mye fokus på Sanne, som gjør en stor kamp. Dessverre er vi andre for unøyaktige og for lite direkte på mål. Ålgård vinner derfor fortjent.

Dermed er NM-eventyret over for Tertnes/Åsane-samarbeidet for denne sesongen, og med det knepne tapet mot Sola på tirsdag, er vi ute av begge NM-konkurransene. Heretter blir det derfor å kun fokusere på seriespillet, og sanke poeng i REMA 1000-ligaen.

Ålgård-Tertnes 33-27 (16-14)

NM J20, åttedelsfinale. Ålgårdhallen. Dommere: Aleksander Skjold Vermundsen og Arne Bjerk.

Tertnes: Marthe Vedøy Uthaug, Emma Sofie Aagesen Follesø – Sanne Løkka Hagen 11, Avril Mikkelsen Frei 9, Vilde Janbu Fresvik 2, Leyna Hauge Isik 2, Edle Eik Litland 1, Adine Malén Andreassen 1, Aud Malin Gover 1, Martine Larsen Danielsen, Sofie Mathilde Meade, Vilde Christensen, Bertine Moldestad-Evensen, Aud Malin Gover, Thea Lie Ommedal

Toppscorer Ålgård: Malin Dueland Iversen 8

Utvisninger: Tertnes 0x2 min, Ålgård 2×2 min.

NM J20-gjengen sesongen 2023-24 (foto: Kenneth McDowell/@handballfoto)