Sterk borteseier mot Molde – Tertnes
En glad Tertnes-gjeng etter seieren mot Molde (foto: Jon Forberg/@handball_today)

Sterk borteseier mot Molde

Det var en hoppende glad, og fremfor alt lettet, Tertnes-gjeng som kunne juble for 2 poeng mot Molde på lørdag!

Det har vært en tøff høst for jentene våre. Selv om vi har sett store fremskritt i spillet, har det blitt dårlig uttelling når det gjelder poeng. Likevel var det optimisme foran kampen mot Molde, med tro på egen kampplan.

Også Molde har svingt mye i prestasjonene i høst, men selv om laget ligger bak klubbens ambisjoner for sesongen, har de likevel plukket poeng jevnt og trutt. Foran lørdagens kamp lå Molde på 6. plass på tabellen.

Kampen i Molde Arena startet jevnt, og lagene fulgte hverandre tett gjennom den første omgangen. Men et godt offensivt forsvar sørget for at vi fikk en liten luke, slik at vi var foran med 20-17 til pause.

Det var fortsatt en jevnspilt kamp i 2. omgang, men vi holdt oss stadig foran i målprotokollen. Men etter halvspilt omgang utlignet Molde, for så å gå opp i ledelsen og holde seg i føringen. Men vi svarte raskt, og vi avgjorde kampen til vår fordel med tre spesielt viktige aksjoner de siste par minuttene:

• 26:21 min: Redning av Kadija
  • 26:59 min: Mål av Avril etter gjennombrudd fra høyre (assist Fanny)
  • 28:35 min: Mål av Fanny (assist Avril)

I tillegg fikk vi en siste scoring av Rikke, og vi kunne endelig slippe jubelen løs for seier 35-32!

Vi kan glede oss over variert og fint angrepsspill, og at vi kommer til gode sjanser fra alle posisjoner. Og selv om Molde går i ledelsen seks minutter før slutt, etter at vi har vært foran hele andre omgang, klarer vi likevel å komme tilbake og avgjøre en jevn kamp til seier. Henriette blir kåret til banens beste.

KAMPFAKTA

Molde – Tertnes 32-35 (17-20)

REMA 1000-ligaen. Molde Arena. 321 tilskuere. Dommere: Jovana Dasic og Charlotte Husomanovic

Tertnes: Kadija Mårdalen, Synna Lien – Birgitte Karlsen Hagen 2, Marthe Hatløy Walde, Emilie Fauske Helland, Henriette Karlsen Risti, Avril Mikkelsen Frei 3, Sanne Løkka Hagen 3, Henriette Espetvedt Eggen 9, Emma Holtet 10, Eva Erdal Moen, Rikke Midtfjeld 5, Vilde Janbu Fresvik, Fanny Skindlo 1, Maria Bergslien Gald 2.

Toppscorer Molde: Marketa Sustackova 8

Utvisninger: Tertnes 2×2 minutter, Molde 2×2 minutter