Utlignet i siste sekund – Tertnes

Utlignet i siste sekund

Det endte med uavgjort i kampen mot Oppsal onsdag kveld. Åsane Tidende (v/Thomas Gangstøe) skrev denne saken om kampen:

«Tertnes skulle gå ut offensivt og vise seg fra en langt tøffere side. Oppgjøret mot Oppsal ble i hvert fall tøft, og litt av et drama.

For blåtrøyene som lå nest sist på tabellen før onsdagens oppgjør, måtte ha poeng. Og Oppsal, fire poeng foran dem på tabellen, var et av lagene som skulle slås. Spesielt hjemme i Åsane Arena.

Det var likevel gjestene som startet best og som raskt gikk opp i 3-1 ledelse. Den ble til 9-5 kvarteret ut i første omgang, før Tertnes forsto alvoret. Blåtrøyene kjempet seg sakte, men sikkert inn i kampen, og fem minutter før pause stod det 9-9. To minutter før hvilen satte Birgitte Karlsen Hagen inn 12-11 før kaptein Emma Holtet sendte lagene i garderoben med 13-11. En varierende omgang fra vertene.

Blåtrøyene fikk en god start på andre omgang og da Henriette Espetvedt Eggen økte til 16-12, tenkte de fleste av de frammøtte at her gikk det mot to viktige poeng for Tertnes. Men Oppsal ga aldri opp og hentet inn to mål. Drøyt ti minutter før full tid, var hjemmelaget to mål foran. Fire kjappe fra Oppsal etter en dårlig Tertnes-periode sørget imidlertid for 23-21 til gjestene med syv minutter igjen. Da tok trener Tore Johannessen timeout. Tertnes hentet inn to mål, og utliknet til 25-25 ved Henriette Eggen etter 57 minutter.

I det påfølgende angrepet reddet Kadija Mårdalen for Tertnes, og hjemmelaget fikk mulighet til å sette press på gjestene, men skuddet fra Rikke Midtfjeld ble reddet. Oppsal gikk i stedet opp til 26-25, men sekunder før slutt utliknet Maria Bergslien Gald og sørget for at Tertnes startet andre del av sesongen med ett poeng.»