Festaften i Åsane Arena – Tertnes
Foto: Bjørn Erik Nesse

Festaften i Åsane Arena

Alt lå til rette for en festaften i Åsane Arena lørdag kveld! Spenningen hadde bygget seg opp gjennom de siste ukene, og vi i Tertnes ønsket å by publikum på en helaften med både håndball, lek og underholdning.

På fanzone begynte det å strømme barn og voksne inn med det samme vi åpnet dørene kl. 16:00, og det var bare smil og blide fjes å se. Med gode bidrag fra OBOS, Sparebanken Vest, Nr1 Fitness, Åsane Håndball J16, spillere fra Bergen Håndball og MOT ble det en kjekk opplevelse for store og små!

Men da hovedlysene på hovedbanen ble slukket, var det endelig tid for kveldens hovedattraksjon, nemlig kamp og lokalderby mellom Tertnes og Fana. For å sette den rette stemningen, sørget DJ Kai for et lysshow vi ikke har sett maken til i Åsane Arena, og det lyste «I💙TERTNES» i laserlys på gulvet. Og da dommerne blåste i gang kampen, var det tilskuerne som kunne identifisere seg med nevnte statement på gulvet som skulle få mest å juble for. For Tertnesjentene var på hugget fra start og satte ut i et forrykkende tempo. De presset Fana høyt, og de sto opp i duellene både i forsvar og angrep. Innsatsen betalte seg, og i perioder rant målene inn i Fana-buret. Tertnesjentene ville rett og slett mer enn gjestene fra Fana, og tenningsnivået var høyt.

Etter en 1. omgang der det ble scoringer for Tertnes fra alle posisjoner, gikk lagene til pause med Tertnes-ledelse 21-13. Stygge sifre sett med Fana-øyne, men i bakhodet lurte opplevelsen fra kampen i Fana Arena i september, da Tertnes ga fra seg en 7-målsledelse på en halv omgang. Alle vet hvor fort spillet kan snu i håndball, så det var nok ingen i Tertnes som følte seg helt trygge.

Og mens lagene gikk i garderoben for å analysere hva som skulle rettes på til 2. omgang, ble banen ryddet for artisten Stig van Eijk. Stig slo gjennom som 17-åring da han i 1999 vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med legendariske «Living my life without you». Han har siden den gang fortsatt å jobbe med musikk og teater på mange ulike områder, og i løpet av våren gir han ut nytt album. I Åsane Arena fikk vi høre to fine låter fra det nye albumet, og Stig fikk god respons fra publikum. Og som den entertaineren Stig er, vakte det ekstra applaus da han midt i sangen, trikset og lekte med håndballer som kom trillende fra spillere som varmet opp langs siden.

Med lagene tilbake på banen etter pause, var det Fana som først noterte seg for scoring i andre halvdel av kampen. Kommentaren fra Fana-trener Erlend Lyssand til TV2s reporter før pausepraten, var at laget hans måtte melde seg på og være mer villig til å ta duellene både fremover og bakover. Det kunne se ut til at budskapet hadde nådd hjem til Fana-spillerne, for nå lyktes de mer med å finne åpninger i Tertnes-forsvaret, samt at de tettet bedre igjen bak. Likevel kunne det synes som at Tertnes hadde kontroll, og laget fortsatte å finne veien til nettmaskene. Dermed holdt differansen mellom lagene seg på nesten det samme, og etter ca. halvspilt 2. omgang, var ledelsen til Tertnes på 7 mål.

Men selv om begge lagene scoret kun 3 mål hver i løpet av de siste 10 minuttene, føltes likevel avslutningen av kampen ganske så heseblesende, og ikke minst langt mer spennende enn det Tertnes-tilhengerne kunne ønske seg. For mens Tertnes brant flere store sjanser, fikk Fana flere muligheter til å komme helt opp i ryggen på hjemmelaget. Imidlertid vartet Synna Lien i Tertnes-målet opp med flere avgjørende redninger i avslutningen av kampen, og det bidro sterkt til at vi unngikk en avslutning lik den vi fikk senest i Fana Arena i høst, da Fana utlignet til uavgjort to sekunder før slutt.

Så til stor jubel for flertallet av publikum, kunne Tertnesjentene kaste seg ut i seiersdansen i en hvit sky av konfetti. Dette var en solid lagseier, og selvsagt en etterlengtet seier over Fana, da det etter mange jevne kamper, og flere uavgjortresultat, var 3 år siden sist vi slo vår byrival i en tellende kamp.

Henriette Espetvedt Eggen ble kåret til banens beste spiller, Sanne Løkka Hagen ble vår toppscorer med 8 mål, mens Fanas store spiller i kampen, Martine Kårigstad Andersen, ble kåret til Fanas beste, samt ble toppscorer i kampen med 10 mål.

Takk til publikum for tromming, heiarop og støtte gjennom hele kampen; dere var alle med og bidro til en fantastisk kveld for Tertnesjentene!💙

KAMPFAKTA

Tertnes – Fana 33-29 (21-13) 

REMA 1000-ligaen, Åsane Arena. Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang.

Tertnes: Kadija Mårdalen, Synna Lien – Birgitte Karlsen Hagen 4, Marthe Hatløy Walde, Emilie Fauske Helland, Henriette Karlsen Risti, Avril Mikkelsen Frei 3, Sanne Løkka Hagen 8, Henriette Eggen 7, Emma Holtet 6, Eva Erdal Moen, Rikke Midtfjeld 2, Fanny Skindlo 1, Maria Bergslien Gald 2.

Toppscorer Fana: Martine Kårigstad Andersen 10

Utvisninger: Tertnes 3 x 2. min., Fana 1 x 2. min.  

Neste hjemmekamp spiller vi onsdag 7. februar kl. 18:30, når stjernegalleriet til Vipers kommer på besøk i Åsane Arena. Mange husker nok at Tertnesjentene, som skikkelige underdogs, imponerte og overrasket med å være i føringen i 55 minutter av bortekampen i Kristiansand i høst. Kun et par tvilsomme dommeravgjørelser i avslutningen av kampen, samt verdens beste håndballspiller (les: Anna Vyakhireva), fratok oss muligheten til å detonere årets håndballbombe. Når så Vipers kommer til Åsane Arena om vel en uke, vil de kanskje ta Tertnesjentene mer på alvor denne gang. Men kampen skal spilles midt mellom to viktige kamper i Champions League, så det blir spennende å se hvordan dette slår ut for Vipers.

Men en ting er sikkert: Tertnesjentene har ingenting å tape i denne kampen, og vi håper at publikum benytter muligheten til å se Tertnes måle seg mot noen av verdens beste håndballspillere i Åsane Arena.

I tillegg venter en tøff bortekamp mot Larvik allerede på onsdag 31. januar. Vestfold-laget er på vei opp igjen etter noen sesonger nede i «sumpen», og selv om kampen om bronseplass ser ut til å bli tøff, kriger de om plassene like bak, og dermed om muligheten for å få spille europacup igjen. Kampen spilles i Jotron Arena i Larvik onsdag kl. 18:00, og den vises på TV2 Play med sendestart kl. 17:40.