Viktige poeng sikret mot Gjerpen – Tertnes

Viktige poeng sikret mot Gjerpen

Tertnesjentene ga aldri opp mot odds-favoritten Gjerpen. Blåtrøyene snudde kampen og viste sterk mentalitet i sluttminuttene, og vant til slutt med to mål i søndagens viktige kamp.

Gjerpen gikk raskt opp i en 4-måls ledelse, som vi klarte å knappe inn til to mål da lagene gikk til pause. I andre omgang skulle vi hente inn resten av ledelsen, men bommet på flere store sjanser. I stedet økte bortelaget til ny 4-måls ledelse. Med 17 minutter igjen lå vi bak 17-21.

Så startet opphentingen. Gjerpen ble spilt ut av rytmen, Kadija reddet flere skudd på rappen og det var vi som fikk de neste fire målene. 11 minutter før slutt stod det 21-21, og da Avril satte inn 23-22 to minutter senere, var vi i ledelsen for første gang i kampen. Den klarte vi å holde på, og da Birgitte la på til 29-26 to minutter før full tid, trodde de fleste på to poeng.

Det endte med seier 29-27, i en kamp der jentenes guts og energi var tungen på vektskålen for at poengene ble igjen i Bergen.

Rikke ble vår toppscorer med 6 mål, mens Fanny ble kåret til banens beste.

Tertnes – Gjerpen 29-27 (12-14)

REMA 1000-ligaen. Åsane Arena. Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken og Pål Alexander Valbjør.

Tertnes: Synna Lien, Kadija Mårdalen – Birgitte Karlsen Hagen 3, Marthe Hatløy Walde, Emilie Fauske Helland, Henriette Karlsen Risti 1, Avril Mikkelsen Frei 3, Linn Gossé 1, Henriette Espetvedt Eggen 4, Emma Holtet 1, Eva Erdal Moen 1, Rikke Midtfjeld 6, Vilde Janbu Fresvik, Fanny Skindlo 4, Maria Bergslien Gald

Toppscorer Gjerpen: Tiril Jørstad Palm og Ingvild Bersås Westersjø, 6 mål

Utvisninger: Tertnes 3x 2 min, Gjerpen 2x 2 min