Sikret viktige poeng – Tertnes

Sikret viktige poeng

I det som er blitt jakten på sluttspillplass, tok Tertnes to svært viktige poeng i kampen mot Byåsen sist søndag.

Tertnes startet bra, tok føringen og da Emma Holtet sørget for 5-2 før kvarteret var spilt, så det ut til at hjemmelaget skulle kunne ta kommandoen i denne omgangen. Men ting endrer seg fort i håndball, og 5-2 ble til 6-5 på bare noen minutter. Mot slutten av omgangen ble 11-10 til 11-12, og med bare fem minutter igjen av omgangen, rant målene inn bak Tertnes-målvaktene.

Tertnes stresset da de kunne ha senket tempoet, kjørte kontra når de kanskje burde hvilt med ballen i laget, og gjorde for mange tekniske feil. Var Tertnes best de første femten av 1. omgangen, var Byåsen definitivt best de siste femten, og det som en stund så veldig lovende ut, endte med 12-17 til pause.

Etter hvilen hevet Tertnes seg, og var likt med Byåsen da Henriette Eggen sørget for 23-23 før kvarteret var spilt. Derfra og ut fulgte lagene hverandre tett, helt til Kadija Mårdalen reddet en 7-meter og nevnte Eggen satte inn 29-27 med bare minutter igjen å spille. På tross av litt dramatikk i avslutningen på kampen, var marginene på Tertnesjentenes side, og de kunne lettet juble over 3-målsseier og to svært viktige poeng.

Henriette ble toppscorer med 8 mål, og hun ble også kåret til banens beste spiller.

Tertnes – Byåsen 31-28 (12-17)

REMA 1000-ligaen, Åsane Arena. Dommere: Ismet Kvakic, Tommy Andre Eriksen.

Tertnes: Synna Lien, Kadija Mårdalen – Birgitte Karlsen Hagen, Marthe Hatløy Walde 1, Emilie Fauske Helland, Henriette Karlsen Risti, Avril Mikkelsen Frei 3, Linn Gossé, Sanne Løkka Hagen 5, Henriette Espetvedt Eggen 8, Emma Holtet 4, Eva Erdal Moen, Rikke Midtfjeld, Vilde Janbu Fresvik 1, Fanny Skindlo 5, Maria Bergslien Gald 4

Utvisninger: Tertnes: 5 x 2 min, Byåsen: 6 x 2 min.