Feilet mot tabellnaboen – Tertnes

Feilet mot tabellnaboen

Selv om vi visste det ville bli en tøff kamp, var det store forhåpninger til oppgjøret mot Oppsal på lørdag. Seier ville bety et stort steg mot sluttspillplass, mens tap ville bety at vi vil være helt avhengige av resultatene i de andre kampene i serieinnspurten.

Vi fikk en god start på kampen i Oppsal Arena, og kom raskt foran med 3 mål. Men så slapp vi fra oss ledelsen litt for lett, i en periode der vi gikk fra å lede 7-10 til å ligge under 11-10.

Deretter hentet vi oss inn igjen, lagene fulgte hverandre tett og scoret annenhver gang. Men ca. 5 minutter før pause fikk vi en overtallsperiode som vi tapte 2-0, og Oppsal rykket i fra. Denne luken på 2-3 mål skulle vi ende med å måtte kjempe for å tette resten av kampen.

Selv om ikke alt fungerte, hverken i forsvar eller angrep, klarte vi etterhvert å sette forsvaret ganske bra utover i 2. omgang. På stillingen 27-25 til hjemmelaget var det en periode på nesten 7 minutter der ingen av lagene klarte å score, men som kunne vært vår mulighet til å komme ajour med Oppsal. Men vi slet med å finne rytmen i angrepsspillet vårt, og selv om vi spilte oss til mange gode målsjanser, spilte Oppsals målvakt seg opp, og hadde flere, for hjemmelaget, viktige redninger i denne perioden.

Med knappe fem minutter igjen av kampen, var vi bak med fem mål, og selv om vi scoret tre på de siste tre minuttene, ble det også store målsjanser til hjemmelaget, først og fremst fordi vi ble tvunget til legge om til et svært offensivt forsvarsspill. Dermed endte det med femmålstap, 34-29, og sjansene for å nå sluttspillet ble med det litt mindre.

Men selv om det ikke er kjørt ennå, vil vi altså være avhengige av hva lagene rett bak oss på tabellen, presterer i de siste kampene.

Vår toppscorer mot Oppsal ble Henriette Eggen, og hun ble også kåret til vår beste spiller.

Oppsal-Tertnes 34-29 (21-19)

REMA 1000-ligaen, Oppsal Arena. Dommere: Andreas Daviknes Borge, Magnus Muri Nygren.

Tertnes: Synna Lien, Kadija Mårdalen – Birgitte Karlsen Hagen 2, Marthe Hatløy Walde, Emilie Fauske Helland, Avril Mikkelsen Frei 1, Linn Gossé, Sanne Løkka Hagen 3, Henriette Espetvedt Eggen 9, Emma Holtet 4, Eva Erdal Moen, Rikke Midtfjeld 6, Vilde Janbu Fresvik, Fanny Skindlo 3, Maria Bergslien Gald 1

Toppscorer Oppsal: Karoline Lund 13

Utvisninger: Tertnes 3 x 2 min, Oppsal 3 x 2 min.