Hjem uten poeng – Tertnes

Hjem uten poeng

Byåsen slo Tertnes 28-22 i kveldens kamp i Postenligaen og bergenserne må dermed reise tomhendt tilbake.

Det begynte trådt for Tertnes i Nidarøhallen i kveld. Hjemmelaget tok raskt føringen. Selv om de tre siste kampene mellom lagene har endt med en uavgjort og to ettmålsseiere til Tertnes, ville det seg ikke for gjestene i dag.

Etter bare 13 minutter ledet trønderne hele 7-1. Tertnes hadde da gjort flere feil og fikk ikke angrepsspillet til å sitte. Hele 15 tekniske feil gjorde blåtrøyene de første 30 minuttene.
Men etter hvert bedret forsvarsspillet seg og Tertnes fremprovoserte feil hos Byåsen som gav bortelaget noen enkle kontringsmål. Tertnes jobbet seg inn i kampen igjen og kunne gå til pause med fire mål under.
Men også starten på den andre omgangen var helsvart. Byåsen scoret de syv første målene og hadde opparbeidet seg en 11 måls ledelse før Tertnes reduserte ved Maren Roll Lied.
Tertnes kom etter hvert noe mer med i kampen anført av den yngre garde, men forspranget var alt for stort til at det kunne bli kamp. Til slutt vant Byåsen 28-22.
Marta Tomac og Marie Liljegren ble kåret til henholdsvis Byåsens og Tertnes’ beste spiller.

Kampfakta:
Byåsen – Tertnes 28-22 (13-9)
Postenligaen, Nidarøhallen
Mål for Tertnes: Marie Liljegren 5, Linn Gossé 5(2), Cecilie Rasmussen 4, Stine Skogrand 2, Jeanette Haga Holgersen 2, Maren Roll Lied 2, Marthe Reinkind 1, Stien Rieber-Mohn 1
Toppscorer Byåsen: Tonje Nøstvold 7.
Utvisninger: Begge lag 2×2 min