To NM-runder unnagjort – Tertnes

To NM-runder unnagjort

Etter klare seire mot to 2. divisjonslag, hhv. Os i 2. runde og Kristiansands-laget AK28 i 3. runde, er Tertnes klar for 4. runde og mest sannsynlig tøffere motstand.

I kampen mot Os tok Tertnes kommandoen fra start. Etter en svært god 1. omgang med høyt tempo, få feil og ledelse 27-5, sank nivået på presisjon og tempo noe de første 10-12 minuttene av 2. omgang. Men da er det svært positivt å se at jentene hever seg på nytt, og de fortsetter å fylle opp målkontoen til sluttresultatet 53-15. Toppscorer for Tertnes ble Tina Abdulla med 11 mål, mens Julie Lygren var like bak med 10 mål.

Neste hinder var bortekamp mot AK28. Laget fra Kristiansand er nyopprykket i 2. divisjon i år, etter å ha rykket ned til 3. divisjon i 2017. Men i denne kampen tok det lenger tid før Tertnes-jentene kom ordentlig i gang. Utålmodighet i forsvar ga AK28 muligheter slik at det var hjemmelaget som tok ledelsen, og den beholdt de noe lenger enn forventet, før Tertnes overtok føringen. Etter pauseresultat 11-19 til Tertnes, ble divisjons- og nivåforskjellene enda tydeligere etter hvilen, og sluttresultatet blir 23-44. Meldingene fra trenerteamet er at Tertnes holder fint tempo i kontringsspillet gjennom hele kampen, og spiller seg til masse klare sjanser. Totalt sett er det greit gjennomført, men med fortsatt litt detaljer å jobbe med inn mot seriestart.

Igjen er det Tina (8 mål) og Julie (6 mål) som blir de to mestscorende for Tertnes, og foran første seriekamp kommende onsdag har de to «lynvingene» spilt på seg mye selvtillit i løpet av de to NM-kampene.

Trekningen til kampene i 4. runde vil bli foretatt av NHF 13. september.