Tertnes Håndball Elite-Storhamar Håndball Elite, Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale – Tertnes

Det var helt tydelig at Tertnesjentene ville vise seg fra en annen side enn hva vi så mot Byåsen i sist kamp. De tok tak i kampen fra start og gikk ut i høyt tempo, og spesielt lyktes en godt med å spille opp kantene. Men det spillemessige overtaket som en hadde i første omgang, ble overlatt til Storhamar etter pause.

Ved pause ledet Tertnes 16-15, men publikum satt igjen med følelsen av at Tertnes kunne vært foran med både tre og fire mål. Tertnes var nemlig oppe i en 15-11 ledelse, før Storhamar først reduserte og så utlignet til 15-15 minuttet før pause. Imidlertid satte Linn Gossé inn enda et mål før pausesignalet gikk, dermed var det en knapp Tertnes-ledelse halvveis.

Men det var gjestene fra Hamar som startet 2. omgangen best, og ganske raskt var de foran og denne ledelsen beholdt de kampen ut. Dessverre ble det for mye rot og tekniske feil for Tertnes, noe som ble skjebnesvangert blant annet når en byttet ut keeper og spilte 6 mot 6 med en spiller utvist. Da kunne Storhamar gang på gang enkelt sette ballen i det tomme målet.

Men selv om Storhamar var oppe i 25-29 ledelse, levde kampen og spenningen fortsatt, og i løpet av de siste 5-6 minuttene hadde Tertnes mange muligheter til å komme opp på siden av Storhamar. Det ble redusering til 27-29, men nærmere enn to mål kom en ikke, og sluttresultatet ble 28-30 til gjestene.

At Storhamar er et godt lag, er det ingen tvil om, og tabellen lyver ikke. Men Tertnes viste mye godt angrepsspill i denne kampen, spesielt i 1. omgang, noe som blant annet ga kantspillerne mange gode muligheter som de utnyttet godt (7 mål av Tina og 6 mål av Linn). Dessuten hadde keeper Josefine en god førsteomgang mellom stengene. Så spillemessig var dette mange hakk opp i forhold til den svake kampen mot Byåsen. Men en kjenner nok litt på følelsen av at seieren glapp, og at en her hadde muligheten til å påføre Storhamar sitt første tap for sesongen.

Status for Tertnesjentene i serien så langt er tre seire og tre tap. Nå venter Fredrikstad borte om en uke, før det blir en liten pause fra seriespillet med to europacup-kamper mot rumenske SCM Craiova (18. og 20. oktober) og så kvartfinale i NM mot Storhamar (23. oktober). Alle disse tre kampene spilles på bortebane, før vi igjen kan invitere til ny hjemmekamp, mot Aker, onsdag 30. oktober.