Finalejenter ble gulljenter! – Tertnes

Finalejenter ble gulljenter!

I det som var klubbens 12. junior-NM finale, ble det seier og norgesmester-tittel til Tertnesjentene tidlig lørdag formiddag! Aker Topphåndball ble slått 21-18, etter pauseresultatet 10-11 .

Ført og fremst ble dette en solid forsvarskamp, i tillegg viste Kadija Mårdalen imponerende keeperspill. Sammen var dette med på å legge grunnlaget for seieren. Kadija ble kåret til banens beste og Avril Mikkelsen Frei ble vår toppscorer med 6 mål.

Dermed har årets (og fjorårets) samarbeid mellom Tertnes, Fyllingen og Åsane båret frukter, og alle tre klubber, med spillere og trenerteam, kan være stolte over prestasjonen. Les mer om klubbsamarbeidet her: Samarbeid med suksess

Her følger kampreferat fra NHFs webside (handball.no):

«Etter noen måneders utsettelse grunnet Covid-19, var det endelig duket for NM-finaler i Nye Jordal Amfi for J20-lagene Tertnes Håndball Elite og Aker Topphåndball. Tertnes slo Fredrikstad i en jevn semifinale 37-34, mens Aker kom fra 7-målsseier mot Oppsal.

Det startet jevnt i Jordal Amfi, men det var bergenslaget Tertnes som satte første ball i mål. Etter fem spilte minutter var Tertnes foran med et mål. Begge lag kom til gode sjanser de første minuttene, men slet med å plassere ballen i nettmaskene. Tertnes spilte rask håndball, noe som resulterte i 6-3 ledelse etter ti minutter. Tertnes-målvakt Kadija Mårdalen vartet opp med flere viktige redninger i starten av kampen, og var en god bidragsyter til Tertnes sin ledelse.

Til tross for Tertnes-ledelse fra starten av kampen, holdt Aker godt følge. Laget fra Oslo vest var dermed kun ett mål bak etter 20 minutter. Det så ut som at Aker hadde knekt koden til det høyreiste Tertnes-laget da de tre minutter senere gikk opp i ledelsen for første gang på stillingen 10-9, og det var Aker som kunne gå til pause med 11-10 ledelse.

Lagene kom kjapt ut av startblokkene og fulgte hverandre tett også etter hvilen. Etter 35 spilte minutter var lagene helt likt, men to minutter senere var Tertnes igjen oppe i ledelsen. Stillingen stod støtt på 14-14 en god stund, før Tertnes igjen tok ledelsen ved 6-målsscorer Avril Mikkelsen Frei. Etter halvspilt andreomgang var stillingen 16-14 i Tertnes’ favør. Bergenslaget beholdt også tomåls-ledelsen ti minutter før slutt, og det var duket for en spennende avslutning på kampen.

Etter 25 minutter økte Tertnes ledelsen til 20-16. Målvakt Kadija Mårdalen stengte Tertnesmålet i hele ti minutter, før Aker endelig fikk satt ballen i mål igjen og pyntet på resultatet. Tertnes vant til slutt 21-18, og ble dermed Norgesmestre!

Toppscorer for Tertnes, Avril Mikkelsen Frei, oppsummerte kampen på denne måten:

– Det var en veldig gøy kamp! Det var veldig jevnt, men vi klarer å dra litt i fra i andre omgang. Målvakten vår står en god kamp som hjelper mye, og vi klarer å holde hodet kaldt og gjøre få tekniske feil i andre omgang.

Tertnes’ målvakt Kadija Mårdalen, som ble kåret til Tertnes’ beste spiller, var også tydelig fornøyd med kampen:

– Jeg følte vi gjennom hele kampen hadde litt kontroll, vi kommer inn med en innstillingen om at dette skal vi vinne. Spesielt etter en dårlig periode for Tertnes var det viktig å vinne i dag.»

Tertnes – Aker 21-18 (10-11)

NM-finale J20 håndball. Nye Jordal Amfi.

Tertnes: Kadija Mårdalen, Malin Steinsvik – Avril Frei 6 (3), Henrikke Kjølholdt 4, Martine Hellesø Knutsen 2, Thea Skarstein-Storeng 2, Henriette Espetvedt Eggen 2, Maria Bergslien Gald 2, Marthe Hatløy Walde 1, Kaja Mørner Melander 1, Emilie Fauske Helland 1, Fanny Skindlo, Frida Aasekjær Wilkensen.

Toppscorer Aker: Ine Erlandsen Grimsrud, 6 mål

Utvisninger: Ingen