Tertnes Håndball Elite-Storhamar Håndball Elite, Eliteserien Kvinner – Tertnes

Tertnes Håndball Elite-Storhamar Håndball Elite, Eliteserien Kvinner

Tertnesjentene hadde muligheten til å påføre Storhamar sitt første tap for sesongen. Men det spillemessige overtaket som Tertnes hadde i første omgang, ble overlatt til bortelaget etter pause.

Ved pause ledet Tertnes 16-15, men publikum satt igjen med følelsen av at Tertnes kunne vært foran med både tre og fire mål. Tertnes var nemlig oppe i en 15-11 ledelse, før Storhamar først reduserte og så utlignet til 15-15 minuttet før pause. Imidlertid satte Linn Gossé enda ett mål før pausesignalet gikk, dermed var det en knapp Tertnes-ledelse halvveis.

Men det var gjestene fra Hamar som startet 2. omgangen best, og ganske raskt var de oppe i ledelse, en ledelse de beholdt kampen ut. Av Tertnes ble det for mye rot og tekniske feil, noe som ble skjebnesvangert blant annet når Tertnes valgte å bytte ut keeper og spille 6 mot 6 med en spiller utvist. Da kunne Storhamar enkelt sette ballen i det tomme målet.

Men selv om Storhamar var oppe i 25-29 ledelse, levde kampen fortsatt, og i løpet av kampens siste 5-6 minutter hadde vi mange muligheter til å komme opp på siden av Storhamar. Vi klarte å redusere til 27-29, men nærmere enn to mål kom vi ikke, og sluttresultatet ble 28-30 til gjestene.

At Storhamar er et godt lag, er det ingen tvil om, og tabellen lyver ikke. Men Tertnes viste mye godt angrepsspill i denne kampen, spesielt i 1. omgang, noe som blant annet ga kantspillerne våre mange gode muligheter som de utnyttet godt (7 mål av Tina og 6 mål av Linn). Dessuten hadde keeper Josefine en god førsteomgang mellom stengene. Så spillemessig var dette mange hakk opp i forhold til den svake kampen mot Byåsen sist.

Status for Tertnesjentene i serien så langt er tre seire og tre tap. Nå venter Fredrikstad borte om en uke, før vi tar en pause fra seriespillet med to europacup-kamper mot rumenske SCM Craiova (18. og 20. oktober) og kvartfinale i NM mot Storhamar (23. oktober). Disse tre kampene spilles på bortebane, før vi igjen kan invitere til ny hjemmekamp, denne gang mot Aker, onsdag 30. oktober.