Videre til semifinale – Tertnes

Videre til semifinale

Tertnes – Vipers Kristiansand 27-24 (17-15)

Grunnet uavgjort mot Levanger i Trondheim måtte Tertnes i kveldens kamp i Åsanehallen vinne med tre mål – eller score 26 mål og vinne med to – for å gå videre til semifinalen i sluttspillet. Det greide de, tross en litt klønete dag på jobben.

Vipers stilte sterkt fra start, og fikk kampens første mål. Det kunne se ut som Tertnesjentene var litt nervøs og preget av hva som sto på spill, da de i første omgang gjorde mye tekniske feil og virket passivite i forsvarsspillet. Dette ble de også straffet for av gjestene fra Kristiansand. Tertnes lot seg likevel ikke vippe av pinnen, og etter ca 20 minutter gikk de opp i ledelsen for første gang i kampen. Hjemmelaget gikk til pause med en tomåls-ledelse 17-15.

Etter pausen virker jentene mer bestemt i forsvarsspillet, og det gikk hele 11 minutter før Vipers scorte sitt første mål. Også fremover var spillet mer kontrollert og kollektivt. Spesielt bakover var det mye bedre, og det gikk hele 11 minutter før Vipers scorer sitt første mål etter hvilen. Fremover var det fremdeles en del tekniske feil, noe Vipers utnyttet, og Tertnes fikk aldri ristet motstanderen av seg. Tross litt ekstra hjertebank hos publikum siste halvdel av omgangen, holdt Tertnes på ledelsen og vant til slutt 27-24.

Dette betyr at Tertnes er i semifinalen i sluttspillet, der Larvik venter på motsatt banehalvdel. Kampen spilles i Haukelandshallen tirsdag 30. April. Vi håper så mange som mulig vil ta turen for å hjelpe Tertnes i kampen mot Norges beste lag – kanskje det kommer en sluttspillbombe?

Tekst: Maria Torstad