Tar juleferie på topp! – Tertnes

Tar juleferie på topp!

Det handlet kun om vilje da Tertnes slo Vipers 25-24 i siste seriekamp i 2015. Belønningen er at de får toppe tabellen i hvert fall til over nyåret.

Det var Tertnes som kom best i gang i kampen mot Vipers. De første minuttene var et målshow fra Stine Skogrand og Maren Roll Lied som sammen scoret de første seks målene til vertene. Men Vipers fant store rom i det utgrupperte Tertnes-forsvaret og holdt godt følge. Halvveis ut i først omgang lå lagene likt.

Den siste tiden av omgangen var det Vipers som var det beste laget. Tertnes gjorde flere tekniske feil og pådro seg et par utvisninger, som gjestene utnyttet til det fulle. Til pause var stillingen 13-16 til gjestene.

I andre omgang ble det mange tøffe dueller i forsvar. Det haglet med utvisninger til begge lag og det var sjeldent begge lag stod med syv spillere hver på banen samtidig. Men det tøffe spillet og de harde duellene giret opp Tertnes som utlignet til 18-18 ti minutter ut i omgangen.

Tertnes presset fram mange tekniske feil hos Vipers og fikk noen enkle kontringsmål. Når Vipers kom til sjanser var det nok en gang godt å ha en solid sisteskanse i Marie Davidsen som vartet opp med noen fantastiske dobbeltredninger. I motsatt ende viste Skogrand for alvor fram skuddarmen og banket inn mål, og en liten periode ledet Tertnes. Men Vipers kom tilbake og med to minutter igjen på klokken var det uavgjort.

Men ingenting skulle få ta fra Tertnes denne seieren. De viste seg fra sin beste side og kjempet til siste slutt, og det ble belønnet med seier 25-24.

Tertnes-kaptein Maren Roll Lied mener de vant fordi de ville litt mer enn Vipers.
– Det ble litt unødvendig spennende. Vi kom godt i gang og hadde god kontroll, men plutselig datt forsvaret helt sammen og vi stokket oss framover også. Men så bare bestemmer vi oss i pausen og det er bare vilje. Det er ikke fantastisk fint eller bra spill, men vi vil litt mer i dag, føler jeg, sa Maren etter kampslutt.